Unul dintre cei mai vechi membri ai PNL din judetul Timis, Constantin Chiticaru, si-a anuntat intentia de a candida la presedintia partidului, la Congresul National programat pentru vineri si sambata, la Bucuresti.

Demersul sau nu este, insa, privit cu ochi buni in organizatia liberala, astfel ca Chiticaru a intampinat, ieri, serioase probleme in a-si inregistra, la sediul filialei, cererea de candidatura.

Fost membru al Biroului Permanent Judetean pana in anul 2004, trecut in linia a doua a PNL, Constantin Chiticaru a incercat sa trimita un fax la secretariatul general al PNL prin care sa-si anunte candidatura la presedintia partidului.

Personalul de la secretariatul filialei l-a anuntat, insa, pe presedintele organizatiei judetene, Liviu Borha, care a trasat sarcina ca cererea de candidatura sa nu fie trimisa cu ajutorul "infrastructurii filialei". "Am decis sa candidez pentru ca nu este normal ca o singura persoana sa fie in cursa pentru presedintia unui partid liberal.

Trebuia pana acum sa fie cel putin zece candidati", a spus Chiticaru, care a trimis, pana la urma, cererea de pe un alt fax decat cel din sediu.

"Aici e dictatura. Daca voi fi primit la Congres, imi voi sustine acolo cauza, daca nu, atunci voi candida in lipsa", a spus liberalul care vrea sa-l dea jos pe Calin Popescu Tariceanu.

Liviu Borha, presedintele filialei PNL Timis, declara ca nu are nimic impotriva candidaturii lui Chiticaru. "M-as situa impotriva statutului, daca m-as opune. E dreptul fiecaruia de a candida, dar candidaturile trebuie depuse in nume personal la sediul secretariatului general al PNL, nu uzand de infrastructura filialelor", a completat Borha.

Scandal si pentru postul de vicepresedinte regional

Un alt scandal a izbucnit in filiala si in urma cu doua seri, cand a fost luata in discutie, de catre structurile de conducere ale organizatiei, numele celui care va reprezenta judetul in Biroul National de Conducere al partidului. Au existat doua nume pe lista, deputatul Cristian Busoi si consilierul judetean Traian Stancu, vicepresedinte al filialei.

Potrivit unor surse din cadrul PNL Timis, Busoi a fost agreat de presedintele partidului si de o parte a membrilor din conducere. Numai ca adversarii acestuia au cerut ca persoana desemnata drept candidata a judetului in structura amintita a PNL sa fie aleasa prin vot. In acel moment Ð sustin aceleasi surse - Liviu Borha a parasit, suparat, adunarea, lasand in aer discutiile.

"Nu s-a intamplat asa", a declarat, insa, presedintele PNL Timis. Borha a spus ca discutiile pentru desemnarea candidatului filialei pentru postul de vicepresedinte regional sunt departe de a fi finalizate. "Cu exceptia Hunedoarei, nici celelalte filiale din aceasta zona, cu care candidam direct, nu si-au desemnat oamenii", a adaugat liderul liberal.

Borha a mentionat ca, oricum, in cabina de vot, fiecare dintre cei 27 de delegati alesi de Delegatia Permanenta judeteana va vota cum ii va dicta constiinta.