Cazul arestarii jurnalistului Dan Parcalab a declansat o reactie fara precedent in Maramures: pentru prima oara dupa decembrie 1989 liderii celor mai importante formatiuni politice din judet fac front comun.

Presedinti sau persoane din conducerile filialelor judetene ale PNL, PD, PSD, PC si PNTCD, precum si parlamentari ai judetului s-au alaturat demersului celor peste 150 de ziaristi locali si a unor membri marcanti ai societatii civile care solicita judecarea directorului "Gazetei de Maramures" in stare de libertate.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, care este si presedintele filialei PNL, a declarat ca este mandru ca este prieten cu Parcalab. Demersul judecarii ziaristului in stare de libertate este sustinut si de senatorul Ioan Corondan (PRM), de vicepresedintele PD, Pamfil Bercean, de presedintele PC Maramures, Dorel Iacob, sau de vicepresedintele PSD Maramures, avocatul Ludovica Parvu.

Cu toate ca printre cei care au semnat denunturi impotriva jurnalistului se afla mai multi membri PSD, in comunicatul oficial al filialei acestui partid, demersul este motivat prin faptul ca arestarea ar fi "o agresiune fara precedent chiar impotriva presei, cea care, atat prin notorietate, cat si prin credibilitate, este garant al democratiei europene".

Mai mult, deputatul PSD Dan Mihalache i-a caracterizat pe proprii colegi de partid care au depus denunturi impotriva ziaristului ca fiind "niste jeguri".

Si conducerea PNTCD considera masura arestarii ca fiind "excesiva", iar cea a PC vorbeste despre o "arestare exagerata" si solicita "corectitudine maxima".

Printre ziaristii care au semnat protestul impotriva arestarii au fost si cei din Maramuresul istoric, directorul general al publicatiei sighetene "Radical", Vasile Tivadar, care nu-l cunoaste personal pe Parcalab, anuntand ca in 15 ianuarie "va intra in greva foamei pana la eliberarea colegului nostru".

Demersul pentru eliberarea si judecarea in stare de liberate a jurnalistului este sustinut de avocati, profesori, conducatori de organizatii neguvernamentale si chiar de persoane care au fost subiecte ale unor investigatii in "Gazeta de Maramures".