O noua infatisare in dosarul Gazeta a avut loc la Cluj. Judecatorii de la Curtea de Apel au respins recursurile declarate de doi dintre directorii trustului impotriva incheierilor judecatoresti prin care au fost arestati.

Directorul general al trustului, Aurelian Grama, cel care conduce, in calitate de redactor sef publicatia regionala Buna Ziua, Ardeal, si in calitate de director cotidianul Zi de Zi din Mures, Ziarul de Mures si Ziarul de Sibiu, si directorul Gazetei de Maramures, Dan Parcalab, cel care era si director de dezvoltare al trustului, vor ramane dupa gratii.

Cei doi sunt acuzati de spalare de bani, de santaj si de aderare la un grup infractional. Ei resping toate aceste acuzatii.

Mai multi jurnalisti din Maramures s-au solidarizat deja cu cei doi directori arestati. Unii dintre ei au participat la procesul de azi.

In dosarul Gazeta, sase persoane sunt arestate iar alte patru sunt achetate in stare de libertate, sub acuzatia ca ar fi santajat zeci de politicieni, oameni de afaceri si directori de institutii publice din mai multe judete din Transilvania.

Dupa gratii se mai afla presedintele trustului, Liviu Man, directorul de investigatii, fostul comisar de Politie, Ioan Otel, directorul de marketing, Dorel Vidican, si directorul executiv, Aurel Muresan.