Preluarea pachetului majoritar al cotidianului Monitorul de Cluj de catre EMI Deutschland arata, in opinia lor, faptul ca investitorii au ales o echipa care s-a consacrat prin profesionalism, seriozitate si obiectivitate.

* Primarul Emil Boc, presedinte PD, considera ca intrarea unui investitor german pe piata de presa face cinste municipiului. "Ne onoreaza prezenta unui astfel de trust. Cred ca Monitorul de Cluj va ramine acelasi ziar obiectiv, deschis comunitatii si problemelor cetatenilor, avind si putin din cunoscuta rigoare nemteasca. Wilkomen in Klausenburg", a spus Emil Boc.

* Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, liderul PNL Cluj, considera ca investitorul german a intuit potentialul judetului si s-a orientat si spre sectorul de media.

"Dupa cum ii stiu eu pe nemti, ei au facut inainte de preluarea pachetului majoritar un studiu de piata si au ales un ziar neimplicat in scandaluri si care nu a avut o politica distructiva", a comentat Marius Nicoara.

* Prefectul Alin Tise este de parere ca alegerea Monitorului de Cluj s-a bazat pe profesionalismul ziarului. "Sint convins ca germanii investesc in aceasta afacere de presa care este profitabila", a precizat prefectul. El crede ca intrarea EMI Deutschland pe piata Clujului arata si potentialul economic si de incredere al judetului si oamenilor.

* Purtatorul de cuvint al PSD Cluj, Ancuta Abrudan, a salutat parteneriatul si a felicitat echipa Monitorului. "Cotidianul dumneavoastra il percep ca pe unul al comunitatii si sper sa ramina acelasi, cu mai multe stiri locale, de interes public, echilibrat si echidistant politic", a afirmat Abrudan.

* Vasile Leordean, managerul general al Leotex Industries, a felicitat echipa Monitorului de Cluj pentru aceasta veste buna: "Imi doresc ca Monitorul de Cluj sa fie in viitor cel putin la fel de bun pe cit a fost si pina acum. Am colaborat foarte bine, a fost si este un ziar serios. Ceea ce imi doresc pe viitor este sa reprezinte oamenii de afaceri cu tot ceea ce fac ei.

Imi doresc sa ii prezinte in asa fel incit sa-i determine si pe altii sa se apuce de facut afaceri. Ii doresc ca in viitor sa aiba o imagine ca cea a ziarului «New York Times», sa aiba o imagine care sa depaseasca imaginea oricarui ziar din Romania".

* Olga Stanciu, "deputy manager" Jolidon, doreste mult succes pe viitor ziarului si sa fie de bun augur aceasta schimbare. "Ce ne dorim este ca ziaristii sa ramina in continuare fideli deontologiei presei, sa exprime mereu adevarul si sa fie un ziar onest. Am avut mereu o relatie buna cu Monitorul de Cluj si ne dorim sa colaboram la fel si pe viitor", a spus Stanciu.

* Presedintele SCR Group, Stefan Vuza, recunoaste ca ii place ziarul si are incredere in informatiile transmise. „Daca pe viitor ziarul ar ramine la fel ar fi bine. Acum, ca am aderat si noi la UE, tranzactia s-a petrecut asa, ca intre noi, intre judete. Incet-incet, lumea presei se curata, la fel si lumea ziaristilor, iar acesta este un semn bun. Va doresc sa ajungeti primii".

* Voicu Oprean, manager general ARoBS, si-ar dori sa gaseasca reportaje si prezentari cit mai clare si obiective ale actiunilor din judetul Cluj. „Cit despre mediul de afaceri, ne asteptam ca mediul economic sa fie prezentat cit mai bine in comparatie cu celelalte judete. Cred ca Clujul are un mediu economic puternic si care are inca multe de spus pe plan national si international".

* Razvan Rotta, viceguvernator al Lions Club „Transilvania" si director general al Compexit Group, a urat Monitorului de Cluj sa ramina acelasi si sa nu se abata de la linia pe care a avut-o pina acum. "Mi-a placut intotdeauna Monitorul de Cluj. Ceea ce va doresc in continuare este sa ramineti voi insiva", spune Rotta.

* Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, a salutat noua investitie straina in judetul Cluj: "In general, in orice industrie orice suflu sau jucator nou este de salutat si pentru ca reprezinta o maniera noua de abordare a unei probleme.

In cazul de fata, vorbind despre un actionar de origine germana, ne asteptam la o abordare a subiectelor de presa intr-o maniera germana, adica intr-o maniera mai introspecta, cu rigurozitate. De asemenea, speram sa fie pastrat profesionalismul si respectul pentru adevar de care a dat dovada ziarul Monitorul de Cluj pina acum.

Astfel, publicatiei ii dorim succes, sperind sa tina in continuare pasul cu evolutia industriei, o evolutie foarte dinamica. Iar asta va aduce cu siguranta cistig pentru toata lumea: jurnalisti, jucatori din arena economica - regionala si nationala - si cititori".