Oferta modesta

Aflata in cautarea unui atacant experimentat pentru returul de campionat, Universitatea Cluj a pus ochii pe Cristian Silvasan, jucatorul celor de la Poli Timisoara. Dupa mai multe tatonari, oficialii clubului de pe „Moina“ le-au facut o oferta concreta banatenilor, prin vocea directorului sportiv al lui „U“, Sorin Vadana.

Acesta s-a deplasat ieri la Timisoara pentru a stabili detaliile unui eventual transfer. Finalul discutiilor nu a fost unul fructuos pentru reprezentantul Universitatii, care s-a intors la Cluj cu refuzul lui Silvasan de a se muta la „U“: „Din pacate, nu am ajuns la nici o intelegere cu Silvasan.

Momentan, el are doua oferte din tara (n.r., Jiul Petrosani si Farul Constanta) si una foarte profitabila din strainatate, din Emiratele Arabe. El are un contract bun la Poli, iar ceea ce i-am oferit noi a fost mult sub cistigul sau actual“.

Se pare ca atacantului nascut la Cimpia Turzii i s-a promis un salariu anual de aproximativ 50.000 de euro in cazul unui transfer la formatia universitara, o suma infima in comparatie cu cei 125.000 de euro pe care ii incaseaza de la Timisoara.

Tratativele continua

O alta chestiune care figureaza pe lista prioritatilor pentru Universitatea Cluj o reprezinta rezolvarea situatiilor lui Giurgiu si Szekely, jucatori care sint asteptati din retur la Otelul Galati, club cu care au semnate deja precontracte.

Ieri urma sa se desfasoare o noua runda de negocieri intre oficialii celor doua grupari, in vederea stabilirii pretului pentru care cei doi fotbalisti ar urma sa se alature din aceasta perioada Otelului, insa acest lucru nu s-a intimplat. „Nu am stabilit inca nimic cu cei de la Galati. Noi am cerut un pret, urmeaza ca ei sa fie de acord cu aceasta suma.

Daca nu ne vom intelege, Szekely si Giurgiu urmeaza sa se pregateasca la echipa a doua“, a declarat directorul general al lui „U“, Alin Banceu. Acesta a mai precizat ca situatia atacantului Andrei Petrescu este ca si rezolvata, acesta urmind sa ajunga duminica in Cluj, iar luni sa se alature lotului „studentilor“.

Intrebat in legatura cu politica de achizitii a clubului, Banceu a spus ca Universitatea este in cautarea unui atacant si a unui fundas central, insa venirile noilor jucatori trebuie sustinute financiar de catre actionarii gruparii de pe „Moina“, deoarece banii reprezinta principala piedica in calea performantei pentru „U“. (Gabi JAKAB)