Politistii sibieni au luat in colimator taximetristii. Incepind de luni, oamenii legii au organizat ample actiuni in Sibiu, Medias, dar si in alte orase din judet, care au vizat conduita preventiva a taximetristilor si respectarea codului rutier de catre acestia.

Peste 90 de taximetristi au primit amenzi pentru abateri precum transportarea de pasageri in fata, locurile din spate fiind libere, sau neportul centurii atunci cind circulau fara pasageri.

Pentru siguranta

Taximetristii din judet au fost "vinati", in aceasta saptamina, de politistii rutieri. "In contextul activitatilor preventive organizate si desfasurate la nivel Serviciului Politiei Rutiere Sibiu, incepind de luni a fost desfasurata o actiune pe linia legalitatii transportului de persoane in regim de taxi, precum a disciplinei in trafic a taximetristilor.

Actiunea a avut drept scop asigurarea unor conditii optime de trafic si cresterea gradului de siguranta rutiera. Trebuie precizat ca astfel de actiuni vor avea un caracter permanent", spune subinspectorul Bogdan Maxim, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Sibiu.

Fara permise

Actiunea a fost desfasurata in colaborare cu Serviciul de Investigatii Fraude si Serviciul de Investigatii Criminale, compartimentul furturi de si din auto, dar si cu Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman. Au fost acordate, in total, 92 de sanctiuni insumind 10.076 de lei.

Sapte taximetristi care au savirsit abateri mai grave au devenit pietoni, raminind fara permise de conducere. In mare, oamenii legii i-au sanctionat pe taximetristi pentru transportul de persoane pe locul din fata, in conditiile in care locurile din spate erau libere, neportul centurii de siguranta cind nu transportau clienti sau opriri si stationari neregulamentare.

In total au fost opriti si verificati aproximativ 300 de soferi de taxi.

Alte belele

Necazurile taximetristilor sibieni nu se opresc, insa, aici. Saptamina viitoare ii asteapta alte controale, mai severe. "In zilele urmatoare, vom organiza alte actiuni pe linia taximetristilor, de acesata data in colaborare cu Biroul pentru Autorizarea si Verificarea Transporturilor Rutiere", avertizeaza subinspectorul Bogdan Maxim.

De aceasta data, taximetristii vor fi luati la bani marunti in privinta licentelor de transport si a autorizatiilor de taximetrie.