Consilierii locali turdeni si-au exprimat regretul in privinta plecarii lui Sorin Saveanu din postul de viceprimar in favoarea CUA, chiar si cei care il criticasera aspru nu demult, ajungand sa „il bata pe umar”. Alesii PRM au spus ca il regreta pe Saveanu intrucat era intr-o formula de lucru echilibrata cu primarul Tudor Stefanie.

PSD-istul Aurel Bolog vede plecarea lui Saveanu ca un pas inainte sau o asa-zisa promovare si considera ca pozitia lui in Comunitatea Urbana Aries, la operatorul unic de apa, va fi un avantaj pentru Turda.

Consilierul independent Nicolae Ros a tinut sa accentueze faptul ca plecarea din functia de viceprimar, „mai sus”, nu inseamna neaparat o promovare politica, dar daca a fost sa fie asa, macar sa se fi facut o mutare cu rost.

Primarul Tudor Stefanie nu a putut chiar sa se laude cu o relatie foarte echilibrata cu fostul viceprimar, dar a tinut sa precizeze ca, in cei 2 ani si jumatate, din lucrurile contradictorii a rezultat progresul. Alegerea noului viceprimar s-a facut cu doar o singura propunere, care se stia inca de la alegerea lui Saveanu in Consiliul de Administratie al Operatorului Unic de Apa: Daniela Florea.

Un consilier PD, la care nimeni nu s-ar si asteptat. Aceasta a primit 14 voturi „pentru” din 21, si 6 „impotriva”, consilierul PNL Gabriela Racz lipsind de la sedinta.

Primul viceprimar femeie are multe de invatat

Cu toate ca este prima femeie viceprimar si nu stie deocamdata „cu ce se mananca” noua functie, Daniela Florea nu pare sa se fi speriat de ceea ce o asteapta si nici sa se fi suparat de mica gluma a fostilor colegi de consiliu de la PRM. Acestia i-au oferit o carte de colorat si un set de culori, gandindu-se ca nu va avea mult de munca si daca se plictiseste sa aiba macar de colorat.

Aluzia a fost facuta la fostul viceprimar Sorin Saveanu, care a avut din ce in ce mai putin de lucru dupa ce o mare parte din treburile sale au fost luate odata cu infiintarea Departamentul Tehnic din Primarie.

Iata ce ne declara increzatoare Daniela Florea, noul viceprimar al Turzii: „Ce va pot spune...ma copleseste emotia, este o functie deosebit de onoranta pentru mine, cu atat mai mult ca sunt femeie si am inteles ca este o premiera pentru Turda. Doresc mai intai sa invat primii pasi si apoi, alaturi de executi, sa vedem ce putem face. Intentiile mele sunt cele mai bune.

Sunt un om care tratez lucrurile cu deosebita seriozitate, in general si sper sa reusesc si de data asta. Colegii de la PRM sper sa fie mai ingaduitori cu mine la inceput. Cartea de colorat este o verificare pe care o fac dansii probabil. Poate vor sa vada daca stiu sa potrivesc culorile”.

Daniela Florea are 45 de ani si este membru PD Turda din anul 2000.

„Mai bine pentru toata lumea”

Asa considera primarul Tudor Stefanie plecarea lui Sorin Saveanu la Compania de Apa Aries. Zvonurile privind neintelegerile dintre cei doi au circulat mai mereu in cei doi ani si jumatate, dar de fiecare data au fost negate in mod diplomatic.

Viorel CRISAN

La despartirea de Saveanu, Stefanie admite ca au fost si tensiuni pe parcursul colaborarii in cadrul executivului. Intr-un interviu acordat ONE TV, primarul spune ca in ciuda acestora executivul are cu ce se lauda si chiar daca nu au fost mereu pe aceiasi lungime de unda, proiectele importante pentru Turda s-au bucurat de sustinerea ambilor.

„Au existat multe momente in care nu ne-am inteles chiar foarte bine. Pana la urma am cazut de acord pe niste principii de lucru si aceasta echipa care a fost pana acum la conducerea Primariei a avut rezultate notabile”, a spus Stefanie.

Saveanu, mai bun ca director

Tudor Stefanie a declarat ca fostul viceprimar avea un stil de conducere care nu a corespuns de fiecare data cu al sau si considera plecarea liberalului ca benefica pentru ambele parti. „Ceea ce a ales domnul Sorin Saveanu acum cred ca este in folosul tuturor. Cred ca este mai folositor ca director la Operatorul Unic, decat ca viceprimar.

Eu ii urez succes si il voi sprijini pentru a putea avea rezultatele pe care le dorim si acolo”, spune Stefanie.

Nu are timp de colorat

Despre noul viceprimar, edilul-sef al Turzii spune ca nu va avea o viata usoara si ca prima femeie din Turda care ocupa acest post se va lovi de multe necunoscute. „Este un nou inceput. Si pana acum a fost o colaborare buna. Acum, pentru prima data in istoria acestei institutii si primarul si viceprimarul sunt de aceiasi culoare politica.

Daca am castigat acest lucru nu inseamna ca am invins. Trebuie sa demonstram ca e si varianta castigatoare. Ne-am asumat si un risc pentru Partidul Democrat. Daca vom fi cei mai buni vom castiga si in 2008. Acesta este obiectivul nostru si din acest motiv sa fiti siguri ca doamna Daniela Florea nu va avea timp de colorat”, a concluzionat Tudor Stefanie.