Recursul declarat de catre Aurelian Grama impotriva mandatului de arestare preventiva dat de catre completul de la Tribunalul Cluj vineri, 4 ianuarie, a fost respins.

Directorul general al publicatiilor Zi de Zi si ZIARUL de Mures a acuzat ca incarcerarea sa s-a facut la comanda politica a primarului Targu Muresului, Dorin Florea, si a camarilei sale, in conditiile in care majoritatea declaratiilor sunt date de oameni apropiati acestuia.

De asemenea, avocatii sai - Lucian Badiu si Vasile Costea - au aratat ca procurorii DIICOT fac referire la fapte din 2003, iar in acest context nu se poate vorbi de o aderare a lui Aurelian Grama la un grup infractional, constituit in 2005.

Aurelian Grama a declarat ca este nevinovat in cursul judecarii, joi, 11 ianuarie, a recursului declarat impotriva masurii arestarii preventive dispuse de catre completul de judecata din cadrul Tribunalului Cluj vineri, 4 ianuarie, in urma retinerii sale de catre procurorii DIICOT Cluj. Mai mult, Aurelian Grama a spus ca plangerile impotriva lui sunt efectuate la comanda politica.

“Primarul municipiului Targu Mures nu a primit niciodata o oferta de publicitate din partea publicatiilor pe care le coordonez. Mentionez faptul ca nici Primaria Targu Mures nu a primit oferte de publicitate de la ziarele pe care le conduc.

Toate partile vatamate fac parte din camarila personala a primarului Florea, el ordonandu-le sa depuna marturie impotriva mea”, a declarat Aurelian Grama.

“Camarila” la care a facut referire Aurelian Grama ar fi constituita din primarul Dorin Florea, inconjurat de seful ARR, Florian Coman, liderul democratilor sighisoreni, consilierul local al PD, Sergiu Claudiu Maior, directorul cancelariei primarului, Marius Pascan, si fostul inspector scolar Susana Ganta, membra PD, care toti impreuna ar fi, de fapt, cei care conduc judetul.

Spre exemplu, dupa cum a sustinut Aurelian Grama, Florian Coman a fost rasplatit pentru declaratiile pe care le-a dat impotriva sa cu postul de director al ARR Mures.

Avocatii lui Aurelian Grama au declarat ca nu exista probe solide care sa se coroboreze cu declaratiile martorilor. De asemenea, tinand cont ca in declaratiile martorilor se face referire la fapte din 2003 si ca procurorii DIICOT au considerat ca grupul infractional s-a constituit in anul 2005, nu se justifica anchetarea lui sub acest cap de acuzare.

Astfel, din cele 11 depozitii, opt fac referire la fapte din 2002-2003, pe cand procurorii DIICOT il acuza de aderare la grup infractional in perioada 2004-2005.

De asemenea, avocatii lui Aurelian Grama au facut referire la faptul ca toti cei 11 reclamanti au fost audiati in doua zile, avocatii lui Aurelian Grama afirmand ca este dubios faptul ca toti martorii s-au inteles asupra zilelor in care vor depune plangerile.

De asemenea, avocatii lui Aurelian Grama au reclamat faptul ca Petru Stefan Rucan, directorul Aeroportului Transilvania Targu Mures, a fost audiat la sediul aeroportului, nu la sediul DIICOT cum ar fi normal.

Avocatii lui Grama au mai sustinut in fata instantei ca temeiurile de arestare invocate de DIICOT nu se sustin, deoarece, de la arestarea primilor cinci inculpati in caz, nu exista indicii clare care sa demonstreze ca clientul sau ar fi pericol public sau ca ar fi incercat zadarnicea cercetarilor.

Redactia ZIARUL de Mures

Comunicatul Zi de Zi si ZIARUL de Mures

Vineri, 4 ianuarie 2007, Tribunalul Cluj a hotarat arestarea lui Aurelian Grama, pentru 29 de zile, cu principala acuza a apartenentei la un grup infractional. In ce ne priveste, dincolo de prezumtia de nevinovatie, prevazuta de lege, nu dorim inca sa va aducem in atentie o dezbatere pe aceasta tema. Ci vrem, astfel cum ne-ar cere Aurelian sa ne continuam activitatea cotidiana.

Redactiile ziarelor Zi de Zi si ZIARUL de Mures continua sa isi desfasoare activitatea, dupa formatul cu care v-a obisnuit. Si, in pofida eventualei reticente din partea unor persoane, generate de evenimentele ultimelor zile, vom avea in vedere subiectele ce intereseaza publicul caruia ne-am adresat si pana acum.

Subiecte pe care le vom aborda in aceeasi maniera generala, de indata ce constituie informatii ce trebuie aduse la cunostinta cititorilor.

Sa nu juri stramb...

Dorin Florea. Medic. Primar. Doar fapte, nu speculatii : Nici o descarcare de gestiune din partea Camerei de Conturi Mures din 2000, cand a castigat primul mandat de primar. Patru miliarde in solidar cu functionari din Primarie si consilieri locali pe care trebuie sa ii plateasca pentru trucarea unei licitatii.

30 de miliarde stabilite, inclusiv in contul sau, pentru afacerea Asfamur, de catre Camera de Conturi Mures in urma asocierii dintre Asfamur, societate in care actionar unic este Consiliul Local Targu Mures, si Aspharom, o firma privata romano-germana. Miliarde din afacerea Energomur - Energiecomfort. Licitatii trucate - Citadin Prest a inaintat plangeri penale inclusiv la DNA.

Toate dosarele impotriva lui Dorin Florea au primit NUP. Iar procurorul Calin Stefanescu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures nu mai poate fi intrebat daca a fost santajat, pentru ca intre timp a decedat. Ceilalti sunt doar niste instrumente. Penale.

Probe lipsite de consistenta

Avocatul lui Dan Parcalab, arestat preventiv a depus la dosar mai multe documente si inregistrari ale unor emisiuni de la posturile locale de televiziune maramuresene unde s-a dezbatut situatia lui Dan Parcalab si in care mai multe personalitati marcante ale vietii politice si sociale maramuresene au semnat un pro?test pentru eliberarea si judecarea lui Parcalab in stare de libertate.

De asemenea, avocatul apararii a subliniat faptul ca atat Aurelian Grama, cat si Dan Parcalab au fost arestati la mai bine de doua luni dupa ce au fost arestati ceilalti membri din conducerea Trustului GAZETA.

Avocatul a considerat ca nu se justifica mentinerea in stare de arest a lui Dan Parcalab deoarece nu a reprezentat timp de doua luni un pericol social si aceasta situatie nu s-a schimbat nici acum. Mai mult, avocatul a evidentiat faptul ca toate probele depuse la dosar de catre procurorii DIICOT sunt extrem de generale fiind lipsite de consistenta juridica.

Mai mult, avocatul lui Dan Parcalab a considerat ca infractiunea de aderare la un grup infractional nu se justifica deoarece Gazeta de Maramures este o entitate separata de restul trustului, cu o politica editoriala separata. “Afirmatiile procurorului referitor la faptul ca este de notorietate faptul ca GAZETA de Maramures practica sunt simple supozitii fara nici o consistenta.

La fel putem afirma ca este de notorietate ca toti doctorii iau spaga si ca toti profesorii lasa corigenti elevii pentru ca mai apoi sa le ceara meditatii. Pe unii din cei care au depus plangeri impotriva mea nu i-am vazut de mai bine de patru ani. In acest timp nu am luat legatura cu nici unul dintre ei.

De asemenea, tin sa mentionez ca intr-adevar sunt un pericol pentru acesti oameni, pentru ca niciodata nu ma voi opri din a scrie despre persoanele care comit ilegalitati. De asemenea, imi voi invata angajatii sa scrie despre nere?gulile si infractiunile pe care acesti oameni le comit”, a declarat Parcalab.

Ridicol !

Interesant ca procurorii nu si-au motivat nicidecum cererea de emitere a mandatului de arestare preventiva pe numele lui Aurelian Grama pentru ca ar exista depozitii impotriva sa, ci pe faptul ca ar fi incercat, dupa prima serie de arestari, sa faca presiuni asupra magistratilor, dar si asupra partilor vatamate.

De-a dreptul ridicola ni se pare afirmatia ca Aurelian Grama ar fi incercat stramutarea dosarului de la Cluj la Bucuresti. Acest lucru ridica nici mai mult nici mai putin decat o intrebare logica. De ce ar fi vrut Aurelian Grama stramutarea, daca in aceasta afirmatie ar fi un sambure de adevar? Iar DIICOT Cluj ar trebui sa se uite in ograda proprie.

Depozitii luate sub presiune, perchezitii ilegale, blocarea activitatii mai multor redactii prin confiscarea calculatoarelor, serverelor, agendelor, actelor contabile etc