Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu imbraca din nou straie de sarbatoare. Miine seara, la Sala Thalia, propune un concert in care surprizele se vor tine lant. Mai intii, sunetele unei viori de exceptie, aflata in mina unui tinar apreciat la superlativ, si inspirata invitatie a unui dirijor profesionist, vor mobiliza exemplar "Renana" si citeva partituri din Piotr Ilici Ceaikovski.

In atentia tuturor se va afla Vlad Stanculeasa si „Sanctus Serafin", o vioara fabricata in 1739, care i-a apartinut lui George Enescu. "La prima participare pe scena sibiana, tinarul violonist Vlad Stanculeasa abordeaza pasajele cu o prudenta de profesionist, care ar face sa paleasca multi solisti cu pretentii", dezvaluie Mihaela Baciu, consultant artistic la Filarmonica de Stat Sibiu.

Ceremonie - surpriza

In cadrul aceluiasi concert, maestrul Petre Sbircea, care se va afla la pupitrul dirijoral, va avea parte de o surpriza deosebita. In prezenta unui inalt oaspete, va fi distins pentru cei 30 de ani de activitate la Filarmonica de Stat Sibiu.„Aceasta ceremonie va fi parte integranta a concertului, constituind un eveniment mai special prin natura sa.

Mult talentatului dirijor Petre Sbircea i se va inmina o diploma de onoare, cu ocazia implinirii a 75 de ani de viata, 50 de ani de activitate artistica si 30 de ani la pupitrul dirijoral al Filarmonicii sibiene", adauga Mihaela Baciu.