Reconstructia site-urilor, vesnica scuza

La adresa de Internet a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), cei interesati de declaratiile de avere ale conducerii institutiei sint informati ca „pagina este in constructie“. „Declaratiile exista, in plicuri sigilate, asa cum se practica pina acum si cum este normal.

Site-ul nostru se afla in proces de reconstructie capitala, iar la final va avea si aceasta, daca este necesar“, precizeaza Catalin Popa, reprezentant al institutiei. La fel au fost „depozitate“ si declaratiile de avere ale conducerii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, insa „in conformitate cu o hotarire a Consiliului National al Rectorilor din 2006, astfel ca plicurile se afla la departamentul Resurse Umane“, dupa cum explica Gabriela Montoiu, consilier PR al USAMV Cluj.

Pe site-ul Universitatii de Arte si Design (UAD) din Cluj-Napoca, rectorul Ioan Sbirciu a postat o declaratie din 2003, care cuprinde doar valoarea de impozitare a doua apartamente, in valoare de 795.653, respectiv 125.000.000 ROL. „Site-ul se afla in reactualizare, se va finaliza inclusiv cu declaratiile la zi pina in luna martie“, precizeaza Anamaria Tataru, reprezentant UAD.

Pe site-ul Academiei de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, nu au fost postate nici un fel de declaratii de avere, iar reprezentantii institutiei nu au putut fi contactati in acest sens pina la ora inchiderii editiei.

Ce ascund rectorii?

Pe site-ul Universitatii "Babes-Bolyai“ (UBB), ca si pe cel al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu“, se gasesc si valorile (neactualizate) la care se ridica averile rectorilor. Venituri anuale de 122.869 RON, respectiv 110.298, lunare de aproximativ 10.000 RON, zeci de mii de euro si dolari in conturi, terenuri si imobile.

Mentionam ca veniturile realizate exclusiv din salariile de rectori se ridica la peste 1 miliard de lei vechi in cazul fiecaruia dintre sefii universitatilor clujene!