Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, va veni la Medias, vineri, pentru a se intalni cu responsabilii din domeniul gazului: Romgaz, Transgaz si Armax Gaz.

Aceasta este prima vizita in „capitala gazului romanesc” facuta de Vosganian in calitate de ministru.

"Temele principalele de discutii sunt politica energetica a Romaniei in domeniul gazelor naturale, probleme de protectia mediului, armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara in domeniu si probleme de reorganizare”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.

Vizita lui Vosganian va incepe la Armax Gaz Medias, de la orele 8.30, dupa care, pret de doua ore, de la orele 9.00, ministrul este asteptat la Romgaz. Vosganian va petrece tot doua ore si la Transgaz, dupa care va vizita si Platforma Botorca. Programul lui Vosganian se va incheia dupa-amiaza, la Bazna.

Vizita lui Vosganian vine dupa ce fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a demisionat in mijlocul unui scandal care s-a lasat cu cercetari penale pentru tradare si spionaj. Seres este acuzat de procurorii DIICOT ca a „vandut” informatii din ministerul pe care il conducea unui bulgar arestat pentru spionaj.

Inainte de a pleca din fruntea ministerului, Seres l-a suspendat pe directorul general al Romgaz, fara nici un anunt prealabil. Suspendarea a luat sfarsit, fara a fi adusa vreo acuzatie oficiala conducerii Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz.

"Temele principalele de discutii sunt politica energetica a Romaniei in domeniul gazelor naturale, probleme de protectia mediului, armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara in domeniu si probleme de reorganizare”, Ministerul Economiei