Cel mai vechi local de acest gen din Cluj isi va schimba denumirea si se va redeschide din primavara. Celebrul local Music Pub a fost vandut de circa un an si se afla intr-un proces avansat de renovare. Localul, manageriat de Horia Cota, va fi redeschis in aceasta primavara, iar pe clujeni ii asteapta multe surprize.

Fostul Music Pub se va redeschide, cel mai probabil, la sfarsitul lunii martie cu un nume putin schimbat, Music&Irish Pub. Localul nu-si va schimba specificul dar va ridica standardele de calitate, atat in ceea ce priveste organizarea evenimentelor, cat si in ce priveste clientela.

In ultima sa perioada, Music Pub se confrunta cu un deficit de clienti si cu o atmosfera cam decazuta, sustine managerul Horia Cota.

Sala de concerte

Principala noutate o va reprezenta spatiul dedicat concertelor. Acesta va inlocui vechea sala de biliard si mesele aferente incaperii. Totodata, noul manager, Horia Cota, ne-a asigurat ca din meniu nu va lipsi traditionala paine cu untura si ceapa, un brand al vechiului Music Pub, cunoscuta de fidelii localului.

O alta noutate este amplasarea unui bar exclusiv pentru servirea berii la dozator, iar pe locul vechii scene va functiona un bar modern. Preturile nu au fost inca stabilite, dar vor fi mai mari, fapt ce va duce din start la o selectie a clientelei.

Cel mai mult s-a lucrat la sistemul de ventilatie care va avea o capacitate mai mare, la canalizare, iar bancile de taverna vor fi inlocuite cu scaune. Toaletele sunt complet refacute, spune Horia Cota. In timpul documentarii articolului mai multi trecatori, studenti in special, au intrat in incinta localului crezand ca deja e deschis. S-a deschis Pub-ul?, s-a intrebat unul dintre ei.

Concertele live raman

Suntem deja in contact cu impresari ai mai multor trupe si vom pastra concertele live cu care s-au obisnuit clujenii de-a lungul anilor, mai sustine managerul Horia Cota.

Chiar daca multe din formatiile care au concertat cu ani in urma, in aceasta locatie, s-au desfiintat sau si-au schimbat numele, peretii de la intrare pastreaza insa vechile afise de concerte ale acestora, dar si ale trupelor mari care au umplut la refuz localul de iubitori ai muzicii rock.

Timp de peste un deceniu aici au concertat trupe ca Iris, Holograf, Timpuri Noi, Omul cu Sobolani, Altar, Trans Express, Shabah, Nightlosers, Luna Amara. Tot la Pub au avut loc concerte de jazz, muzica irlandeza, lansari de carte si renumitul Carnaval Music Pub.

Chestionat de ZIUA de Cluj despre motivatia vanzarii Music Pub, fostul patron al localului, artistul plastic Erno Ciupe Bartha, a spus ca era nevoie de un suflu nou dupa atatia ani. Asta pot sa va spun.