Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, continua sa fie unul dintre cei mai bogati sefi de Prefectura din tara. Pachetul de 30 la suta din acti-unile societatii de portelan "IPEC" SA Alba Iulia, evaluat la aproape 22 de miliarde lei vechi, ii ofera lui Covaciu siguranta zilei de maine.

De altfel, inainte de a fi numit la conducerea Institutiei Prefectului, el a fost director la firma la care capitalul majoritar este detinut de mama sa.

Fata de precedenta declaratie de avere, proprietatile familiei Covaciu nu au evolut spectaculos decat in ceea ce priveste veniturile din salarii ale celor doi soti. Astfel, daca in 2005 Cosmin Covaciu a avut un salariu total de 305 milioane lei vechi, in 2006 valoarea veniturilor a ajuns la 666 milioane lei.

Aproximativ la fel este situatia si in cazul sotiei acestuia, Maria Elena Covaciu, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cel putin in cazul sefului Prefecturii, dublarea salariului este, in mare parte, urmarea activitatii depuse in cadrul comisiei de fond funciar. La randul ei, in 2005 judecatoarea Covaciu a avut venituri de 476 milioane lei vechi, pentru ca in 2006 sa ajunga la 746 milioane lei.

Diferente fata de averea din 2005 mai sunt cele 200 de milioane declarate de Covaciu ca fiind dividende de la SC "IPEC" SA, dar si scaderea de la 5 miliarde lei vechi la 1 milion de lei vechi a pachetului de actiuni (50 la suta) pe care Covaciu il are la firma "Industrial IPEC" SA Alba Iulia.

In rest, sotii locuiesc in aceeasi vila in care s-au mutat in 2005 si au acelasi teren agricol de 1 hectar.

Din ultima declaratie de avere a disparut si societatea comerciala "Keramica" la care Covaciu avea actiuni evaluate la 15.000 euro. La capitolul "datorii", prefectul plateste in continuare creditul in valoare de 40.000 de euro, contractat in 2003.

Mai mult, desi in declaratia de avere nu aparea nici un autoturism, cei doi circula cu masini de lux achizitionate in leasing.