In fata magistratilor bistriteni s-a mai derulat, ieri, o runda a luptei politice dintre Consiliul Judetean si cei 12 alesi PNL si PD care au demisionat in luna aprilie a anului trecut in incercarea de a dizolva CJ si de a declansa alegeri anticipate.

Judecatorii au fost impiedicati, insa, sa dea o solutie in dosar de catre juristii Consiliului Judetean, care au invocat o exceptie de neconstitutionalitate.

"Procesul a fost amanat pana in 26 ianuarie pentru ca am invocat o exceptie de neconstitutionalitate privind unele articole din actele normative incidente la speta in cauza, care teoretic trebuie sa fie analizata de Curtea Constitutionala. Este vorba de articole din Legea administratiei publice, statutul alesilor locali si legea prefectului", a declarat secretarul CJ, Iosif Redl.

Reprezentantul administratiei judetene a acuzat Alianta "D.A." ca se incapataneaza sa continue acest proces din care nu are absolut nimic de castigat. "Solicita, de fapt, anularea hotararilor de validare a mandatelor consilierilor PSD pe motiv ca aceasta trebuia facuta in sedinta ordinara nu intr-una extraordinara, cum s-a intamplat.

Chiar daca instanta le-ar da castig de cauza, ei nu se aleg cu nimic, pentru ca o sa asteptam o luna si ii validam din nou pe cei 12 consilieri PSD intr-o sedinta ordinara", a mai spus Redl.

De pe urma demisiei, din aprilie 2006, a celor 12 consilieri liberali si democrati au profitat enorm membrii social-democrati, partid reprezentat de presedintele CJ, Gheorghe Marinescu, care s-au folosit de mai multe articole legale care permiteau inlocuirea demisionarilor cu reprezentanti ai formatiunii politice.