Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a noua dintre cei zece anchetati in dosarul trustului Gazeta. Rechizitoriul a fost depus azi la Tribunalul Cluj.

Singura persoana care nu a fost trimisa in fata judecatorilor este Milena Man, sotia presedintelui trustului Gazeta. Ea nu avea nici o calitate oficiala in trustul clujean de presa.

In judecata au fost trimisi presedintele trustului, Liviu Man, directorul general, Aurelian Grama, directorul de dezvoltare, Dan Parcalab, directorul de investigatii, fostul comisar de Politie, Ioan Otel, directorul executiv, Aurel Muresan, directorul de marketing, Dorel Vidican.

Toti cei sase se afla dupa gratii, in arest preventiv. De asemenea, a fost trimisa in judecata directoarea Gazetei de Oradea, Anca Elena Cocut.

Ea este cercetata in stare de libertate, dupa o luna de arest preventiv. De asemenea, au mai fost trimisi in judecata directorul editorial, Memoranda Onac, si seful departamentului de protectie interna, Adrian Avarvarei.

Toti acestia sunt acuzati de santaj, formare a unui grup infractional si spalare de bani. Practic, ei ar fi amenintat o serie de politicieni, oameni de afaceri si directori de institutii din Transilvania cu publicarea unor informatii compromitatoare in ziarele si revistele trustului, daca refuzau incheierea unor contracte de publicitate.