Totul este sub control si nu avem motive de ingrijorare nici pentru sfirsitul de saptamina. Ieri, vintul puternic n-a facut mari ravagii in judet, in ciuda atentionarilor meteorologice. Lucratorii Prefecturii, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si cei ai Electrica SA si-au facut treaba.

Nici transporturile nu au avut de suferit, cu citeva mici exceptii, care au putut fi rezolvate rapid. ANM mentinea ieri avertizarea cu cod galben pentru judet. Desi aseara, la inchiderea editiei, vintul batea cu mai putin de 35 km/h, potrivit masuratorilor statiei meteorologice Sibiu.

Filmul codului galben

Sibiul s-a numarat printre judetele avertizate de Administratia Nationala de Meteorologie cu cod galben, inca de joi seara. In municipiul Sibiu, vintul a batut cu peste 40 de kilometri la ora, iar in zona montana a ajuns la 53 de kilometri la ora.

Furtuna a dat de furca mai mult echipelor de lucru ale companiei Electrica SA. Joi noapte, 60 de localitati din judet au ramas fara curent electric. Ieri dimineata, mai ramasesera in aceasta situatie 26 de localitati, iar la prinz, doar douasprezece.

La ora 13, nu aveau curent electric unspre zece localitati, dar erau afectate cinci linii si 46 de posturi de transformare. O ora mai tirziu, doar intr-o zona din municipiul Sibiu, si in localitatea Paltinis, nu era curent electric, si mai erau afectate patru linii de curent si saisprezece posturi de transformare.

Iar la ora 17, se rezolvase situatia localitatilor nealimentate. Ramineau de refacut doua linii si doua linii de transformare. "Am preluat situatia si de la Paltinis, si de la Santa. Totul e in regula acum. Mai ramine ca pina dimineata (in acesata dimineata - n.r.) sa aducem un generator in Sibiu, la Scoala de Dresaj, care va alimenta numai scoala.

Deci nu mai este nicio problema", a anuntat ing. Iacob Blagu, directorul Electrica SA Sibiu.

Probleme la Paltinis

Statiunea Paltinis, ramasa fara curent electric inca de dimineata, a fost una dintre zonele cele mai afectate. Vintul a doborit liniile de curent electric, telefonie, dar si zeci de copaci, mai multe echipaje de drumari incercind sa mentina practicabil Drumul Judetean 106 Sibiu - Paltinis. Altii au fost mai norocosi.

"Nu am avut curent electric in anumite zone ale localitatii, acum a ramas una singura. Cei de la Electrica au rezolvat in mai putin de o ora, au fost operativi", a spus Ioan Bara, primarul din Rasinari.

Transporturile, in regula

La aeroportul din Sibiu, nu s-au inregistrat probleme deosebite. Datele oferite de Ministerul Transporturilor aratau, ieri dimineata, ca vintul batea cu 4 m/s, vizibilitatea depasea 10 kilometri, pista aeroportului era perfect uscata si frinarea aeronavelor putea avea loc in conditii bune. Doar norii au produs dificultati in transportul aerian.

La 1.500 m, cerul a fost partial acoperit, aproape toata ziua. Nici circulatia rutiera nu a avut de suferit. Sibiul nu a avut circulatia ingreunata sau drumuri blocate. Chiar si trenurile au fost in grafic, desi in alte zone ale tarii au fost probleme mult mai mari.