Agitatie mare si vociferari, ieri dimineata, la Biroul de Carte Funciara Timisoara. Mai multi cetateni au reclamat disparitia unor extrase de carte funciara. Oamenii sustin ca de aproape doua saptamani incoace se chinuie sa obtina un astfel de document, fiind pusi pe drumuri si pasati de la un birou la altul de functionari.

"Este o bataie de joc! De la ghiseu mi s-a spus ca CF-ul meu s-a ratacit sau s-a pierdut. Cum e posibil asa ceva? Cine raspunde de dezordinea asta?", s-a intrebat unul dintre timisorenii care se afla in aceasta situatie, Nicolae V.

Un alt cetatean sustine, la randul sau, ca de saptamana trecuta incearca sa obtina un extras de carte funciara, dar fara succes. Barbatul a spus ca in 28 noiembrie 2006 a scos un astfel de document, insa acum, cand din nou ar avea nevoie de un extras pentru a intabula un teren, documentul este de negasit.

Explicatii puerile

Explicatia primita din partea functionarului de la ghiseu a fost, insa, ciudata. "Mi s-a spus ca CF-ul s-a pierdut. Nu inteleg cum se poate asa ceva. Anul trecut el exista, ca peste cateva luni sa se evapore", a adaugat timisoreanul.

Misterul este cu atat mai mare cu cat institutia a reusit, inca de anii trecuti, sa arhiveze pe computer intregul stoc de extrase de carte funciara. Mai mult, desi de vreo trei ani a trecut din subordinea Judecatoriei Timisoara in cea a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, unitatea nu si-a mutat activitatea intr-un alt sediu, ci functioneaza tot in cladirea Dicasterialului.

In aceste conditii nu se poate invoca o eventuala ratacire a actelor. Oamenii au depus plangeri la conducerea biroului, care nu a dorit sa faca declaratii.