Liderii Partidului Conservator avertizeaza ca formatiunile politice nu vor putea aduna in timp util semnaturile de sustinere pentru a-si depune candidaturile la alegerile europarlamentarilor romani. In replica, presedintele PD, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, ieri, ca nu exista niciun motiv pentru ca data alegerilor sa fie decalata.

Cele 200.000 de semnaturi necesare pentru sustinerea listelor cu candidatii pentru Parlamentul European, care trebuie depuse pana in 13 martie, par sa le faca viata grea partidelor mici. Vicepresedintele PC, deputatul clujean Petru Calian, a declarat ca data alegerilor ar putea fi decalata din cauza ca formatiunile politice nu vor reusi sa stranga semnaturile pana la termenul-limita.

Nici o grija...

"Partidele nu au timp fizic sa stranga 200.000 de semnaturi pana in 13 martie, mai ales ca Guvernul inca nu a aprobat formatul listelor pe care sa fie stranse sustinerile", a afirmat deputatul. El a mai spus ca, in cazul in care semnaturile vor trebui sa fie adunate in graba, cu siguranta ca toate formatiunile vor recurge la falsuri, trecand persoane decedate pe listele de sustinatori.

Problema ridicata de PC a fost, insa, negata de liderii regionali si nationali ai partidelor mari. "Guvernul va discuta si va decide in sedinta de miercuri data alegerilor pentru europarlamentari, dar si formatul listelor pentru semnaturile de sustinere", a declarat presedintele PD, Emil Boc. Acesta a mai afirmat ca nu crede in amanarea datei alegerilor.

Vicepresedintele PSD, senatorul clujean Vasile Dincu, a fost de parere ca timpul scurt pentru adunarea semnaturilor este o problema a "partidelor mici". "Formatiunile care trebuie sa iasa in strada pentru semnaturi ar putea avea probleme, dar nu partidele mari. Pe de alta parte, noi ar trebui sa tinem cont de doleantele partidelor mici.

Nu ar fi exclus ca data de 13 mai, cand au fost programate sa aiba loc alegerile pentru europerlamentari, sa fie, totusi, amanata", a adaugat Dincu.