Dosar trimis la presedinta Tribunalului

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au finalizat vineri rechizitoriul in dosarul „Gazeta“. Potrivit unor surse judiciare, primul termen de judecata a fost fixat pentru 15 februarie, iar dosarul a fost repartizat presedintei Tribunalului Cluj, judecatoarea Sorina Siserman.

In dosarul "Santaj in presa“, noua persoane din Trustul "Gazeta“, printre care si presedintele trustului, Liviu Man, sint acuzate ca, in perioada 2004-2006, au constrins persoane publice ori oameni de afaceri sa incheie contracte de publicitate cu societatile care editau publicatii ale trustului.

Daca aceste persoane refuzau, in respectivele publicatii apareau articole defaimatoare la adresa lor. Unii dintre acestia, cum ar fi omul de afaceri clujean Stefan Vuza, au recunoscut pentru Monitorul de Cluj ca au fost santajati de angajati ai trustului de presa. De asemenea, si Milena Man, sotia presedintelui trustului, este cercetata in acelasi dosar.

O saptamina de greva foamei

Dan Parcalab, director de dezvoltare al trustului si directorul general al „Gazetei de Maramures“, cercetat in acelasi dosar pentru aderare la un grup infractional, santaj si spalare de bani, este in continuare in greva foamei. Astazi se implineste o saptamina de cind ziaristul a ales sa protesteze astfel impotriva masurii de arest preventiv.

Parcalab a consumat in tot acest timp doar lichide si ceai indulcit. Potrivit unui comunicat de presa remis de IPJ Cluj, starea generala de sanatate a jurnalistului este in continuare buna, urmind ca in cursul zilei de azi acesta sa fie supus unui control medical amanuntit si sa se ia masurile necesare.

Parcalab trimite in continuare scrisori din arest, care sint apoi postate pe blogul personal. Tot aici, lumea poate vota o petitie pentru eliberarea acestuia, care a adunat pina acum peste 400 de semnaturi. (Ioana OROS)