CFR-istii au impresionat prin determinare si prin sumedenia ratarilor, statistica ocaziilor, de 13-0 in favoarea „feroviarilor“, vorbind de la sine despre evolutia jocului.

Efectul concurentei

Primul amical al CFR-ului din cadrul cantonamentului din Antalya s-a incheiat cu o victorie a elevilor lui Cristiano Bergodi. „Feroviarii“ s-au impus la limita, scor 1-0, in fata cecenilor de la Terek Grozny, unicul gol al partidei fiind inscris de Florin Dan, in minutul 73, printr-un sut din marginea careului.

Bergodi a inceput partida in formula: Stancioiu - Tony, Jula, Sousa, Fredy - M. Jose, Minteuan, Pedro Oliveira - Semedo, Frunza, Surdu, pe parcursul meciului mai evoluind si Turcas, Mojica, Anca, Panin, Deac, Dan Florin, Milosevic, Tilinca si Toma.

Partida a fost dominata in totalitate de CFR-isti, care au ratat numeroase ocazii in cele 90 de minute de joc, adversarii de la Terek nereusind sa-si creeze nici o situatie clara de gol.

Ultimele achizitii ale echipei din Gruia, Dani si Didi, au privit meciul de pe marginea terenului, in timp ce fundasul Vitinha nu s-a alaturat inca lotului lui Bergodi, urmind ca pe data de 1 februarie sa fie prezentat oficial la sediul clubului.

Negocierile stagneaza

In timp ce lotul CFR-ist isi desavirseste pregatirea fizica si tactica in cantonamentul din Antalya, in spatele cortinei se poarta negocieri in ceea ce priveste plecarea unor jucatori spre alte echipe.

Ieri, antrenorul lui FC Arges, Dorinel Munteanu, declara ca asteapta venirea a doi fotbalisti de la CFR sub comanda sa, cei vizati de fostul tehnician al „visiniilor“ fiind Milosevic si Tilinca. Iuliu Muresan, presedintele din Gruia, a precizat ca negocierile in acest sens nu au evoluat, din cauza diferentei dintre cerere si oferta.

Aceasta situatie a fost confirmata si de catre patronul lui FC Arges, Cornel Penescu: „Eu nu am discutat inca despre transferul celor doi, deoarece nu am primit semnale ca cei de la CFR ar fi dispusi sa le dea drumul. Totusi, am inteles ca negocierile dintre impresarul lui Milosevic si conducerea lui CFR Cluj s-au impotmolit azi (n.r., ieri) din cauza sumei cerute de clujeni“.

Se pare ca, initial, s-ar fi cazut de acord asupra unui pret de 60.000 de euro pentru Milosevic, pentru ca ieri „visiniii“ sa ridice stacheta undeva la 100.000 de euro.

Cosmin Tilinca pare si el inaccesibil formatiei din Trivale, pretul de 500.000 de euro, cerut de clujeni, fiind considerat prea mare de pitesteni. (Gabi JAKAB)