In prezent, Compania de Media detine trei cotidiane locale, pe linga cel din Alba societatea editind si Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu.

EMI Deutschland GmbH, o companie afiliata la ARBOmedia AG (Germania), este cea mai mare regie de publicitate multimedia independenta din Europa, listata la Bursa din Frankfurt si reprezentata in sapte tari europene, printre care si Romania.

Cotidianele Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu colaboreaza cu ARBOmedia.net, care le gestioneaza vinzarile de publicitate la nivel national.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI Deutschland in Romania, considera ca „tranzactia confirma o data in plus interesul investitorului german in dezvoltarea retelei intr-un mod echilibrat si permite continuarea dezvoltarii de parteneriate in zona Transilvaniei si a lansarii de noi titluri.

Partenerii nostri de la Cluj, Sibiu si Alba reprezinta suportul profesional de care aveam nevoie pentru continuarea investitiilor in zona“.

Pe linga EMI Deutschland, care este actionar majoritar, restul actiunilor din cadrul Companiei de Media - societatea editoare - sint egal impartite de domnii Sorin Stanislav si Radu Micu.

Obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. In principal, sint vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vinzarii de spatiu publicitar.

Nu sint, insa, excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare, precum si lansarea de noi titluri locale.

In prezent, EMI Deutschland detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidianele „Ziarul de Iasi“ si „Obiectiv - Editie de Vaslui“, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Alba.