Un imobil privat, datat in 1458, a fost scos la vanzare pentru suma de 550.000 de euro

Un imobil istoric din Piata Mica a municipiului Sibiu, situat in imediata vecinatate a Casei Luxemburg si a Podului Minciunilor, a fost scos la vanzare de catre proprietarul sau la un pret de 550.000 de euro.

Oferta a fost anuntata prin intermediul unei cunoscute agentii imobiliare din oras si, potrivit unor surse din mediul de afaceri local, este una dintre cele mai scumpe pe acest segment de piata.

Pana acum aceasta este singura propunere de acest gen anuntata in “zona zero” a centrului istoric, recent renovat.

In situatia in care tranzactia isi va gasi finalitate la valoarea anuntata sau la o valoare apropiata, aceasta va stabili un pret de referinta care va “trage in sus” pretul tuturor locuintelor din zona respectiva, scumpe, dar aflate la mare cautare in special intre clientii din tarile europene.

Destinat sa vanda cu certitudine, textul anuntului dat publicitatii de agentia imobiliara ce administreaza tranzactia face referire in termeni veseli la istoria de aproape 550 de ani a constructiei si la elementele arhitectonice rare pe care le detine.

Constructia are o suprafata de cateva sute de metri patrati, are parter, doua etaje si mansarda, precum si o pivnita placata si boltita in caramida. Agentia imobiliara a decis sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii proprietarului.