Fostul primar din comuna Rosia Montana (judetul Alba), Virgil Narita, suspendat din functie pe motiv de incompatibilitate, este urmarit penal pentru bataia administrata, la sfarsitul lunii decembrie 2006, viceprimarului Gheorghe Dragoescu, chiar in incinta Postului de Politie din localitate.

Politia orasului Campeni a finalizat cercetarile si a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Narita.

Dosarul a fost inaintat in 19 ianuarie 2007 Parchetului de pe langa Judecatoria Campeni, cu propunere de intocmire a rechizitoriului, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a invinuitului.

Virgil Narita mai este cunoscut si sub numele de “baron al aurului”, el reusind performanta sa se imbogateasca foarte mult dupa ce compania “Rosia Montana Gold Corporation” a decis sa deruleze investitia in comuna pe care el a condus-o in perioada 2000 - 2006.

Potrivit politistilor “in data de 18.12.2006, la Postul de Politie Rosia Montana s-a prezentat numitul Narita Virgil Nicolae, fost primar al comunei Rosia Montana.

Dupa aproximativ 20 de minute, in biroul sefului de post a intrat viceprimarul comunei, Dragoescu Gheorghe, pentru a se consulta in privinta masurilor ce trebuie luate pe DJ 742, pentru perioada de iarna, in scopul prevenirii accidentelor rutiere. Atat fostul primar, cat si viceprimarul au fost invitati sa ia loc, pe doua scaune, in biroul sefului de post.

Intre cei doi a avut loc o discutie contradictorie privind modul in care au colaborat pe parcursul a 6 ani, discutie care nu anticipa nici o reactie violenta. Cu toate acestea, Narita s-a ridicat brusc de pe scaun si l-a lovit cu ambii pumni, deodata, pe Dragoescu.

In urma loviturii, victima s-a dezechilibrat de pe scaun si a cazut. In cadere, s-a lovit cu capul de fisetul metalic care se afla in spatele scaunului sau. In acel moment, seful de post s-a ridicat, a ocolit biroul si a intervenit intre cei doi. L-a ajutat pe cel lovit sa se ridice si l-a imobilizat pe Narita, care a ridicat un scaun intentionand sa-l loveasca si cu acesta.

Certificatul medico-legal emis, a doua zi, de Serviciul Judetean de Medicina Legala Alba a confirmat ca viceprimarul prezenta urme de violenta numai la nivelul capului, care puteau fi provocate de lovirea cu un corp contondent. Potrivit reprezentantilor IPJ Alba, imediat dupa incident, seful postului de politie s-a sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de lovire sau alte violente.

Viceprimarul a depus, ulterior, plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Campeni.

De asemenea, in urma cercetarii, a rezultat ca seful de post, agentul Dorin Toma, a respectat procedurile legale, insa, pentru faptul ca evenimentul nu a fost transmis la dispeceratul IPJ Alba pentru a fi mediatizat, acesta a fost sanctionat disciplinar.