Proiectul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana" va avea un puternic sustinator german. Presedintele Arbo Media AG Germania, Georg Bogner, s-a intilnit, ieri, cu primarul Klaus Johannis, caruia i-a oferit un parteneriat. Un sprijin special, un spatiu advectorial in toata reteaua EMI din Romania, in valoare de peste un milion de euro, pentru promovarea si sustinerea proiectului Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007.

Oferta salutata

Primarul Klaus Johannis a salutat aceasta investitie si si-a manifestat intentia de colaborare. De asemenea, edilul-sef a acceptat propunerea explorarii comune a unor noi colaborari directe cu institutii din Germania si din Bruxelles, pentru sprijinirea Sibiului si promovarea imaginii orasului in Europa.

Interes pentru Transilvania

La intilnire au participat si reprezentantii EMI Romania, Silviu Ispas - managing director si Alin Alecu - chief operating officer. Silviu Ispas subliniaza ca parteneriatul propus arata interesul companiei germane fata de proiectul Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007.

"Acest pas reprezinta, in fapt, largirea paletei de activitati prin care EMI Deutschland se implica in zona Transilvaniei, o zona cu oameni care vor informatie de calitate si, totodata, o zona cu un mare potential economic. Proiectul nostru capata conturul pe care l-am prefigurat si iata ca am devenit unul din principalii actori din mass-media locala", spune Silviu Ispas.

Ofensiva in media locala

European Media Invest (EMI) Deutschland este actionar majoritar (51%) al Companiei de Media, societate ce editeaza Monitorul de Sibiu, Monitorul de Cluj si Monitorul de Alba. Ceilalti actionari sint Radu Micu - Chief operating officer si Sorin Stanislav - director general (cite 24,5%).

Obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiene locale in peste 20 de judete din Romania. In principal, sint vizate companii care au deja un parteneriat cu Arbo Media in domeniul vinzarii de spatiu publicitar.

Nu sint, insa, excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare, precum si lansarea de noi titluri locale. In prezent, EMI Deutschland mai detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza Ziarul de Iasi si Obiectiv-Editie de Vaslui.