Articole pozitive, articole negative...

Fost redactor-sef al „Gazetei de Cluj“, ziaristul Mihai Petean (n.r., demisionar in decembrie 2006) a povestit cu lux de amanunte despre cum erau pusi angajatii ziarului sa scrie materiale negative ori, dimpotriva, materiale ce faceau referire la mai multe personalitati publice.

El da exemplul mai multor persoane, cum ar fi Chimu Capusan, Stefan Vuza, Silviu Prigoana, Mircea Chertes ori Marius Cataniciu (n.r., toti parti vatamate in dosar). Petean le-a mai declarat procurorilor ca Liviu Man si Ioan Otel beneficiau de diferite foloase materiale ori de mese gratuite de la firme care „cotizau“ pentru aparitia unor materiale pozitive in publicatiile trustului.

Fostul redactor-sef al „Gazetei de Cluj“ mai spune ca, din discutiile lui Man cu seful Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara reiese ca acesta din urma ii intermedia patronului trustului intilniri cu diversi oameni de afaceri.

Potrivit acestuia, Liviu Man vorbea cu primarul Emil Boc de doua-trei ori pe saptamina si se intilneau in oras „pentru a lua masa“. Mai mult decit atit, Petean a declarat ca banuieste ca Boc l-ar fi pus pe Man sa scrie de bine despre firma Tirrena Scavi, care cistigase ulterior licitatia pentru programul de asfaltare a celor 288 de strazi din municipiu.

Aceasta deoarece, dupa o discutie dintre Man si Boc, Petean a primit de la patronul lui o serie de informatii negative despre firma Mecdru, care concura cu Tirrena Scavi pentru licitatia la programul de asfaltare.

„Banuiesc ca Emil Boc l-a pus in legatura pe Liviu Man cu firma Tirrena Scavi, aceasta firma oferindu-i lui Man diferite foloase materiale in schimbul aparitiei in ziar a unor articole pozitive“, se arata in declaratia lui Mihai Petean din 30 octombrie 2006.

Emil Boc a infirmat ieri declaratiile date procurorilor de Mihai Petean, sustinind ca vorbea de patru-cinci ori pe an cu presedintele Trustului de Presa „Gazeta“, Liviu Man, si ca a tratat solicitarile acestuia in spiritul legalitatii.

Sursa Avarvarei

Adrian Avarvarei, sef Protectie Interna al publicatiei „Buna Ziua, Ardeal!“ (n.r., urmarit si el penal in dosar, insa in stare de libertate), a dat anchetatorilor foarte multe amanunte referitoare la modul in care managerii trustului de presa actionau.

Intr-una dintre declaratii, acesta spune ca Liviu Man nu se temea de dosarul penal ce i se pregatea deoarece era in relatii bune cu seful SIIPI Cluj, lucratorul de politie Vasile Morar.

„De asemenea, mi s-a confesat (n.r., Man) ca Ioan Otel ar fi primit asigurari de la colonelul Marian Cheie ca «situatia este sub control» si orice incercare de santaj din partea celor de la Crima Organizata era blocata“, a declarat acesta. (Ioana OROS)

Buda, implicat intr-o evaziune fiscala?

In declaratia data Parchetului, seful IPJ Cluj, comisarul Ioan Pacurar, povesteste ca ar fi aflat despre deputatul PD Daniel Buda ca ar avea legaturi cu un anumit Tudor Marius Petru, cercetat pentru evaziune fiscala in valoare de 50 de miliarde ROL. „Ofiterul de caz de la Economic mi-a spus ca exista suspiciuni ca in spatele invinuitului si al dosarului ar fi deputatul Daniel Buda.

In sensul ca intre firmele cu care invinuitul a facut afaceri se afla firme ale acestuia“, declara Pacurar. Daniel Buda a negat, ieri, orice legatura cu dosarul sau cu respectivul Tudor Marius Petru, despre care spune ca nu l-a cunoscut si nu il cunoaste.