Anul parkingurilor

Potrivit primarului Emil Boc, prioritatile Executivului Primariei pentru anul 2007 cuprind asfaltarea a 100 de strazi din municipiu si a 100 de alei si trotuare intre blocuri, finalizarea ansamblului de strazi Milton Lehrer - Posada si amenajarea locurilor de parcare in Piata Cipariu, realizarea de noi sensuri giratorii, finalizarea lucrarilor la cele trei parkinguri supraterane aflate in constructie pe Motilor, Mihai Viteazul si Calea Dorobantilor, inceperea lucrarilor la parkingul subteran din Piata Mihai Viteazul si la cele supraterane de pe strazile Ion Mester (Manastur) si I. C. Bratianu (Centru), amenajarea unui garaj public pe strada Bucium (piriul Calvaria) si identificarea si realizarea de noi locuri de parcare intre blocuri.

Inele de sute de milioane de euro

"O alta prioritate importanta este demararea lucrarilor la inelul de ocolire pe varianta sud a municipiului care sa lege Manasturul de Someseni. Investitia este estimata la 110 milioane de euro, bani pe care speram sa ii obtinem in totalitate de la Ministerul Transporturilor. Din martie pregatim traseul si incepe partea de obtinere de avize, partea de proiectare si exproprieri.

Anul viitor vom scoate lucrarea la licitatie, iar pina la finalizare ar putea trece 2-3 ani“, a declarat Boc.

Municipalitatea isi propune si finalizarea centurii ocolitoare Nord-Est a municipiului Cluj-Napoca (Bulevardul Muncii - Apahida), dar si finalizarea lucrarilor la zona pietonala de pe Bulevardul Eroilor si inceperea lucrarilor la amenajarea Pietei Unirii. Acestea din urma vor costa 120 de miliarde de lei vechi, a mai adaugat edilul-sef.

Votul pentru proiect, martea viitoare

Intre prioritatile Primariei figureaza si finalizarea lucrarilor de modernizare a pietelor agroalimentare Flora, Hermes, Zorilor si Mihai Viteazul, inceperea lucrarilor de construire la noul sediu al Filarmonicii, amenajarea Centrului de Cultura Urbana in Bastionul Croitorilor si finalizarea parteneriatului cu Consiliul Judetean in vederea reconstruirii si modernizarii stadionului municipal „Ion Moina“.

"Vom continua programul de construire de locuinte in cartierele Lombului, Tineretului (Someseni), Borhanci si Oser si deschiderea a doua noi primarii de cartier in Iris si Someseni. Vom demara si concesionarea serviciului de salubrizare menajera, precum si organizarea unei licitatii pentru parcari, in locul firmei Valcon, al carei contract expira in toamna“, a mai anuntat primarul.

Proiectul bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2007 va fi supus spre aprobare Consiliului Local in sedinta de marti.

Va fi anul in care modernizarea va trece dincolo de strada principala. Ne-am propus sa intram pe aleile dintre blocuri, inclusiv cu partea de curatenie stradala. Emil Boc - primarul municipiului Cluj-Napoca