Suntem mereu in cautarea a ceva nou, ceva care sa stimuleze,sa ne incite. La fel ca si omul, mass-media sau ziarele se afla intr-o permanenta cautare de ,,subiecte tari” subiecte care sa aiba priza la public pentru ca acestia sa-si manifeste interesul in a viziona un anumit canal TV sau a citi un anumit ziar. stirile de senzatie fac deliciul publicului.

Unul dintre subiectele care prind la public este legat de scoli.

Ce spuneti e normal?

Nu de putine ori au fost prezentate aspecte legate de comportamentul abuziv al profesorilor asupra elevilor indiferent sub ce forma agresiuni psihice, fizice sau in unele cazuri sexuale.

Agresiunile indiferent de ce natura care sunt exercitate de catre elevi asupra profesorilor sunt prezentete mai cu perdea sau deloc.

Zilnic profesorilor li se aduc injurii, sunt scuipati sau pur si simplu sfidati de catre elevi. Nu putini sunt aceia care ies plangand de la ore. Altii sunt admolestati de catre elevi, dar totusi tac, tac pentru ca sunt profesori.

Au o anumita demnitate, sunt formatorii viitorului tarii.

Elevii care cer taxa de protectie de la colegii mai mici, sau fac legea prin scoli sunt tratati cu indulgenta.

In goana nebuna a scolilor de a nu-si pierde elevii si implicit reducerea catedrelor acestia sunt sanctionati cu mustrari verbale, scaderea notei la purtare sau exmatricularea timp de trei zile.

Nimic mai mult. Doamne fereste sa nu-i lasi corigenti sau repetenti, pentru ca atunci intervin tot felul de ,,pile” si de presiuni asupra profesorului din partea celor care vor binele copilului indiferent daca acesta nu stie o boaba.

Haiducii scolilor

Vorbeam de elevi care fac legea in scoli. Saptamana trecuta un grup de indivizi a patruns in curtea unei scoli din orasul nostru. Fiind pauza, curtea era plina de elevi. Cei doi sau trei indivizi s-au deplasat pana la unul dintre elevi luandu-l pur si simplu la bataie.

Deoarece altercatia s-a produs intr-o parte a curtii, profesorii de serviciu nu au observat incidentul. Acestia au fost alertati de catre un parinte care venise sa-si dica copilul acasa. Cum era si normal profesorii au plecat spre locul incidentului.

Cand au ajuns la locul faptei au gasit elevul batut insa acesta a refuzat sa le spuna cine l-a batut. Dar in spatele acestuia se aflau un grup de indivizi care la intrebarea profesorului ce cauta in incinta scolii i-au adresat injurii ba mai mult s-au dat la el strangandu-l de gat. Dupa consumarea incidentului a fost alertata Politia care a venit in scoala pentru cercetari.

Se pare ca acest incident nu este singurul de acest gen.

Circula vorbe prin oras ca si la alta scoala din Oprisani s-a intamplat acelasi lucru numai ca aici au fost agresati doi profesori. Cert este ca directorul acestei scoli spune ca nu stie nimic sau nu vrea sa o recunoasca. Se vorbeste tot mai mult despre siguranta in scoli, dar nimeni nu face nimic in acest sens.

Ele nu sunt pazite nici macar de un gardian public, acest lucru intra in atributiile elevilor si a profesorilor de serviciu.