Doar doi reprezentanti ai Primariei si Consiliului Local Alba Iulia si-au facut publice declaratiile de avere prin afisarea acestora pe internet, cu doar cateva zile inainte de expirarea termenului-limita de 31 ianuarie. Este vorba de primarul Mircea Hava si de viceprimarul Paul Voicu.

In cazul viceprimarului Ioan Bogatan si a celor 23 de consilieri locali, documentele nu au mai fost actualizate din mai 2005.

Cu alte cuvinte, alesii au fost in ilegalitate din acest punct de vedere pe tot parcursul anului 2006. Ei mai au la dispozitie doar doua zile pentru a nu incepe si anul 2007 in ilegalitate.

Diurna aproape 3.000 de euro pentru primar

In ceea ce priveste averea primarului PD Mircea Hava, proprietatile acestuia nu au evoluat spectaculos in anul care a trecut. Singura diferenta este la valoarea diurnei incasate de primar, care a crescut din 2005, semn ca edilul s-a plimbat ceva mai mult prin strainatate in 2006. Valoarea diurnei declarate se ridica la 2.970 de euro.

Primarul are, in continuare, doua terenuri intravilane in suprafata totala de 1.650 de metri patrati, aferente celor doua case de locuit pe care le detine in proprietate si pentru care a declarat o valoare de impozitare totala de aproape 7 miliarde lei vechi. Hava mai este proprietarul a doua autoturisme, un Daewoo

Paul Voicu

Espero si un Volkswagen Passat.

Familia edilului are, de asemenea, un cont bancar in Romania, in valoare de 568 milioane lei vechi. Castigurile salariale ale lui Mircea Hava s-au cifrat la 293 milioane lei vechi anul trecut, iar ale sotiei acestuia, la 208 milioane.

Cu toate acestea, primarul a avut ceva mai mult de lucru la completarea declaratiei de interese. Conform documentului, edilul este membru al “Lions Club” Alba Iulia si al Asociatiei Oraselor Cetati, cu sediul in Marea Britanie.

De asemenea, el este presedintele Fundatiei “PAEM” Alba, al Asociatiei “ALZIAR” si al Asociatiei “Apa-Alba”, fiind si membru in comitetul director al Asociatiei Municipiilor din Romania.

Mircea Hava are functii si din punct de vedere politic. Este vicepresedinte national al PD, presedinte al filialei partidului din Alba si co-presedinte al Aliantei “D.A.” la nivel judetean.

Viceprimarul Paul Voicu, si el membru PD, si-a trecut in declaratie si proprietatile dobandite in ianuarie 2007. Este vorba despre doua terenuri de aproape 2.000 mp, achizitionate intr-o suburbie a municipiului Alba Iulia. In rest, familia mai are in proprietate doar un apartament.

De asemenea, salariul viceprimarului a fost, in 2006, de 288 milioane de lei vechi, iar al sotiei - de 123 milioane. Din punct de vedere politic, Paul Voicu este presedinte executiv al organizatiei PD Alba Iulia.