Cetatenii care au fost informati despre normele de igiena aplicabile in mediul urban, din acest an, s-au suparat foarte tare pe autoritatile locale, cu toate ca, nu alesii locali au facut legile, ci altii de mai sus. De altfel, normele europene trebuie respectate daca vrem sa fim considerati cetateni ai Europei.

Suparat pe biletul pe care l-a primit, un cetatean, care si-a pastrat anonimatul, le scrie pe internet autoritatilor locale semnandu-se in numele tuturor vecinilor lui de pe strada: ”A innebunit lupul sau si noi toti? Cine credeti ca o sa dea curs cerintelor din fluturasii pe care i-ati impartit pe strada noastra? Oare de asta ati primit si voturile noastre, ca sa ne puneti sa " desfiintam

adaposturile pentru animale"? Ce sa facem cu pisica si catelul? Le aducem la voi la Primarie? Domnilor aveti glume in program. Noi credem ca va ard treburi mai importante catre care trebuie sa va canalizati toate eforturile. Cu respect, noi cei de pe strada”.

Problema desfiintarii adaposturilor nu se pune acum pentru prima data. Hotararile de consiliu local din Turda au vizat acest lucru, dar numai in zonele din centrul municipiului. Parerea alesilor de atunci era ca porcul si vaca nu are ce sa fie crescute in casele din apropierea blocurilor sau cele din zona centrala a Turzii, unde sa miroase a ...adaposturi de animale.

De aceasta data, nu hotararile alesilor spun sa se desfiinteze adaposturile de animale, ci normele de igiena. Este vorba de toate animalele si pasarile in afara de pisica si catel, pe care le putem pastra, dar sa nu fie prea numeroase. Noile prevederi legale sunt obligatorii atat pentru populatie cat si pentru firmele private.

Animalele de companie pot locui la bloc doar cu acordul asociatiei

Asta nu ar trebui sa fie o noutate. In cazul in care majoritatea vecinilor se opuneau, nici in anii trecuti nu se putea creste la bloc un animal de companie, fie el caine, pisica sau alt animal. Cei care se eschiveaza si nu intreaba vecinii poate fi chiar amendat de Politia Comunitara daca este reclamat si descoperit. Sanctiunea se cifreaza la 100 lei.

Crescatorii de animale trebuie sa fie atenti si la lasarea in libertate a cainilor sau plimbarea lor fara lesa, si pentru asta se platesc amenzi de zeci de lei.