La putere, veniturile unui consilier PNL s-au triplat, in timp ce ale unui consilier PSD, care este in opozitie, au scazut! Inca 4 consilieri locali turdeni si-au depus declaratiile de avere. Conform secretarului Paula Popa, termenul limita este pana la finele lunii.

Pana vineri, inca nu au depus declaratii de avere consilierii, Gabriela Ratz (PNL), Eugen Felezeu (PNL), Vasile Miclaus (PD), Virgil Blasiu (independent, ex-PSD) si fostul viceprimar, Sorin Saveanu.

Ziarul OBIECTIV a intrat in posesia a inca 4 declaratii de avere, pe care le-am supus comparatiilor cu cele declarate in anii anterior, pentru a afla ce au acumulat alesii locali intr-un an de zile.

MIRCEA PARV (PNL)

Si-a mai facut o societate comerciala in 2006, din care are 50% si a luat decizia de a-si baga banii la banca (pana acum, ii tinea acasa). Numai ca, conform conturilor bancare de la BCR Turda, daca inainte avea 8.500 euro si 10.000 lei, dositi prin casa, acum are 48.000 lei, 18.000 euro si 11.000 dolari in banca.

Consilierului PNL i-au crescut si plasamentele financiare, valoarea actiunilor dublandu-se la Remat (conform declaratiei sale). Astfel, plasamentele sale financiare au sporit de la 259.600 lei, la circa 349.000 lei.

De asemenea, consilierul PNL, care este si presedintele comisiei de licitatii a bunurilor administratiei locale, si-a sporit veniturile declarate de aproape 3 ori, ajungand de la 55.015 lei, la 144.300 lei. Totusi, analiza comparativa a declaratiilor de avere ridica un semn de intrebare.

Veniturile anuale ale consilierului PNL au fost de 104.300 lei (s-a scazut 40.000 lei, care au fost recuperati de la societatea sa, Center Point SRL, unde erau imprumutati si au fost reimprumutati celeilalte societati, Wood Center SRL), in conditiile in care in aceste venituri intra o vanzare de actiuni Remat cu 18.000 lei si un imprumut restituit de o persoana fizica, in valoare de 19.000 lei.

Oricum, diferenta fata de precedenta declaratie de avere e de circa 50.000 lei, ceea ce nu explica acumularile suplimentare in conturile bancare, de circa 100.000 lei, comparativ cu precedenta declaratie de avere.

ROS NICOLAE (independent)

Ca si in precedenta declaratie de avere, sustine ca nu are terenuri sau cladiri in proprietate (nici macar concesiune, desi la un moment dat a existat un scandal pe seama unui teren primit din partea administratiei locale). Veniturile sale anuale au crescut de la 13.400 lei, la 16.176 lei. In schimb, a aparut un credit luat de la BCR, in 2006, in valoare de 11.500 lei.

PRESECAN DIDINEL (PSD)

In 2006, consilierul PSD a avut venituri din vanzarea unui garaj (2.500 lei), din inchirierea unor bunuri (1.700 lei), din pensia sa (9.150 lei), din pensia sotiei (4.430 lei) si din indemnizatia de consilier, in cele cateva luni pe care le-a prins in Consiliul Local (1.700 lei). In total, veniturile consilierului PSD in 2006 s-au ridicat la 18.480 lei.

MATEI CRISTIAN (PSD)

Este singurul consilier local care declara ca i-au scazut veniturile anuale. Conform declaratiei de avere, diferenta in minus este de circa 22.000 lei. Numai ca, chiar si cu aceasta diferenta, Cristian Matei a avut venituri in familie care s-au ridicat la 165.013 lei. In plus, datoriile pe care le avea la BRD Turda, i-au scazut de la 28.000 de euro, la 19.000 de euro.

In schimb, apare inca o societate noua in contul familiei Matei, DC Asig SRL, care se ocupa de asigurari si de pensii private.

DORU ANCA (PRM)

Este consilierul a carui declaratie de avere nu a suferit schimbari. Numai ca, ca si in precedenta declaratie de avere, nu si-a trecut nici o suma la venituri, nici macar la veniturile obtinute din indemnizatia de consilier! Ori, asta e un fel de omisiune in declaratia de avere, situatia in care organele abilitate s-ar putea autosesiza.

El si-a depus declaratia la termenul anterior, dar dintr-o omisiune, nu a fost prezentata in numarul trecut.

Situatia declaratiile de avere ale celorlati consilieri (cu exceptia celor mentionati ca nu au dat inca declaratii), ale primarului Tudor Stefanie si ale viceprimarului Daniela Florea, pot fi consultate pe internet, la adresa: http://www.ziarulobiectiv.ro/articole/dezvaluiri/29consilieri.html.