Cinci barbati au fost retinuti de fortele de interventie ale politiei, duminica seara, dupa ce au devastat serviciul Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Totul a pornit de la o reglare de conturi intre doua clanuri mafiote din Sibiu, soldata cu ranirea grava a unuia dintre membri.

Adversarii au incercat din rasputeri sa-i impiedice pe medici sa-i salveze viata victimei. Alte sapte persoane au fost ranite usor in timpul conflictului.

Injunghiat in strada

Locuitorii de pe strada Luptei din Sibiu au fost, duminica seara, martorii unor scene de groaza. Doua masini s-au oprit brusc. Dintr-una au coborit mai multi barbati, care l-au injunghiat in inima pe un altul, in virsta de 31 de ani, cunoscut sub numele de "Lica". Apoi, s-au facut nevazuti. La locul nenorocirii a ajuns imediat o ambulanta, care l-a luat pe ranit si l-a transportat de urgenta la spital.

Potrivit politistilor, barbatul era membru al unei bande rivale atacatorilor. Imediat dupa ce a fost dus la spital, colegii din banda au ajuns si ei la urgente, pentru a-l pazi. Unul dintre ei a sunat din nou la 112, spunind ca atacatorii au urmat victima la Urgente, cu scopul de a o lichida. Oamenii legii au intrat imediat in alerta.

Bataie la spital

Primii care au ajuns la spital au fost jandarmii din echipa operativa. "La un moment dat, a aparut un BMW din care s-au dat jos cinci barbati inarmati cu sabii, topoare si bite, care au incercat sa loveasca pe toata lumea. Erau foarte violenti, iar colegii mei au utilizat armele din dotate pentru a-i imobiliza.

Intre timp au ajuns si colegii de la DPIR. Unul dintre agresori, insa, a scapat si a patruns in sectia de urgente. Acolo a inceput sa sparga si sa loveasca tot ce i-a iesit in cale. Politistii de la DPIR au pornit pe urmele lui si in cele din urma l-au imobilizat", spune Alexandru Costea, purtator de cuvint in cadrul IJJ Sibiu.

Victime colaterale

In furia lui, barbatul din incinta serviciului de urgente a ranit usor alte sapte persoane, care i-au iesit in cale, si a spart doua usi termopan. Toate acestea se petreceau in vreme ce medicii incercau sa-i salveze viata pacientului injunghiat in inima.

"Au fost sparte doua usi de la Serviciul de Urgente. Valoarea totala a pagubelor se ridica undeva la 4.500 Ron. Am depus si o plingere in acest sens la politie.

Cit despre pacientul injunghiat in inima, el este internat la Terapie Intensiva, iar medicii spun ca sansele lui de supravietuire sint minime", a declarat Geraldina Galdean, purtatoare de cuvint in cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Au dat de belea

Toti cei cinci barbati au fost retinuti de politie si audiati. Printre ei se numara "Timplaru" si „Sasu", cunoscuti pentru scandalurile in care au fost implicati in ultimii ani. Ambii sint recidivisti si au mai fost condamnati pentru lovire, trafic de carne vie si proxenetism.

Surse din cadrul echipei de ancheta sustin ca cei doi au facut parte din Clanul Clamparilor. In cursul zilei de ieri, autorii au fost prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Sibiu, cu propunerea de arestare preventiva, sub aspectul savirsirii infractiunilor de tentativa de omor, ultraj contra bunelor moravuri, distrugere, asociere in vederea savirsirii de infractiuni si port ilegal de arme albe.