Dupa concertul extraordinar al Ansamblului "Johann Strauss" din Viena, dupa Filarmonica Natiunilor si dupa Katarina Jovanovic, urmeaza sa ne incinte, pe cea mai selecta scena a Capitalei Culturale Europene, o particica din celebra Scala di Milano.

Orchestra va sosi la Sibiu pe 25 februarie, cu avionul, si va fi cazata la Hotelul "Continental".

In timp ce sibienii asteapta cu sufletul la gura marele concert, organizatorii se straduiesc sa puna totul la punct. Din pacate, numarul invitatiilor este atit de mare incit sibienii de rind trebuie sa se grabeasca pentru a pune mina pe unul din cele numai 150 de bilete puse, de astazi, in vinzare.

Artisti modesti

Cei 14 instrumentisti, care formeaza Ansamblul Instrumental al Scalei di Milano, vor concerta pe 25 si 26 februarie, si vor petrece doar doua nopti in burgul de pe Cibin. Ei vor ajunge in mijlocul sibienilor chiar in ziua primei reprezentatii si nu le-au cerut organizatorilor nimic deosebit in conditiile de cazare, asa dupa cum ar fi fost de asteptat de la celebritati de asemenea rang.

"Ansamblul Instrumental al Scalei di Milano va veni pe data de 25 februarie, la ora 13.30, pe aeroportul din Sibiu. Sint 14 instrumentisti, care vor fi cazati la «Continental» si vor pleca in dimineata zilei de 27 februarie. Artistii nu au avut cereri speciale", a precizat Oana Ionita, ofiter de presa al Asociatiei „Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

Bilete rezervate

Biletele vor fi puse in vinzare chiar de astazi si este posibil sa se epuizeze pina diseara. Pentru ca organizatorii nu au avut la dispozitie decit 150 de bilete, toate valabile pentru reprezentatia din 26 februarie, desi Sala Thalia are o capacitate de 400 de locuri. „Restul biletelor sint rezervate pentru oficialitati si invitati speciali.

Noi ne bucuram ca putem pune la dispozitia publicului larg chiar si aceste 150 de bilete", a mai spus Oana Ionita. Reprezentatiile de la Sala Thalia vor avea loc pe 25 si 26 februarie, de la ora 19.00. Biletele pot fi cumparate de la sediul Filarmonicii sibiene, la pretul de 100 de lei noi.

Unici in lume

Ansamblul Instrumental al Scalei di Milano - din care fac parte muzicieni ai Orchestrei Operei si Filarmonicii cunoscutului teatru liric - a luat nastere la sfirsitul anilor '80. Avea in componenta un cvintet de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si un cvintet de instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn).

Din ianuarie 1998, cu ocazia unui concert sustinut la Beirut, ansamblul s-a imbogatit cu saxofon, pian, armonica si instrumente de percutie. Instrumentistii au devenit celebri prin repertoriul original, de la cel clasic, pina la jazz si chiar muzica etnica sau new age.

Ce vom asculta

In programul celor doua reprezentatii ale Scalei se afla capodopere mai vechi sau mai noi, dar care vor merita, cu siguranta, ascultate. Astfel, norocosilor care se vor afla in sala li se va interpreta Uvertura operei "Cotofana hoata", a 2-a si a 3-a secventa din Concertul pentru fagot si coarde (ambele de Rossini), Marele Duo pentru clarinet, contrabas si coarde (Bottesini), "Pastorul elvetian", suita pentru flaut si ansamblu (P. Morlacchi, rev. Zannini/Simeoli).

Iar dupa pauza, vor fi suita La Strada (N. Rota, rev. Berzolla / Ferrari), fragmente din coloana sonora a filmului "Ghepardul" (compuse de acelasi N. Rota; regia: Lucchino Visconti) si suita West Side Story (Bernstein, rev. S. Nanni).