De maine puteti sa va cumparati bilete pentru concertul Scalei din Milano, din 26 februarie. Publicul are la dispozitie 150 de bilete, care pot fi cumparate de la sediul Filarmonicii de Stat din Sibiu, insa numai pentru a doua reprezentatie a Scalei. Pretul unui bilet este de 100 RON.

Primul concert, din 25 februarie, este rezervat oficialitatilor, iar accesul se va face numai pe baza de invitatie. Reprezentatiile Scalei din Milano vor avea loc la Sala Thalia, de la ora 19.00.

Eveniment important

Ansamblul Instrumental al Scalei din Milano, din care fac parte muzicieni ai Orchestrei Operei si Filarmonicii cunoscutului teatru liric, a luat nastere la sfarsitul anilor ’80, ca un dublu cvintet: un cvintet de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si un cvintet de instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn).

“Din ianuarie 1998, cu ocazia unui concert sustinut la Beirut, ansamblul s-a imbogatit cu saxofon, pian, armonica si instrumente de percutie, care i-au permis sa-si exprime particularitatile ce l-au facut celebru si, totodata unic, in panorama muzicala, si anume, sa mearga de la originalul repertoriu clasic pana la jazz si chiar muzica etnica sau new age.

Ansamblul concerteaza in orasele cele mai importante: Milano, Roma, Genova. A participat, de asemenea, la cele mai importante festivaluri din Italia, la Ravenna, Stresa, Ravello si din strainatate: Berlin, Aix-en- Provence, Beirut, Lugano, Crans Montana”, precizeaza Oana Ionita, ofiter de presa in cadrul Biroului de Coordonare Sibiu 2007.

In programul concertelor:

G. Rossini - Uvertura operei Cotofana Hoata;

G. Rossini - a doua si a treia secventa din Concertul pentru fagot si coarde;

G. Bottesini - Marele Duo pentru clarinet, contrabas si coarde;

P. Morlacchi - Pastorul elvetian, suita pentru flaut si ansamblu (rev. Zannini/Simeoli);

(pauza)

N. Rota - Suita La Strada (rev. Berzolla / Ferrari);

N.Rota - Fragmente din coloana sonora a filmului Ghepardul (regia Lucchino Visconti);

L. Bernstein - Suita West Side Story (rev. S. Nanni ).