Capii gruparii infractionale care au injunghiat membrul unei alte bande de interlopi din Sibiu, duminica seara, si au devastat Sectia de Urgenta a Spitalului Clinic Judetean, au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Ati cinci indivizi din acelasi clan al Tamplarilor sunt cercetati in stare de libertate si au interdictie de a parasi orasul pe perioada cat sunt anchetati.

Sapte persoane au fost prezentate magistratilor in urma scandalului de duminica seara.

Magistratii sibieni au decis, conform unui comunicat de presa emis de IPJ Sibiu, „arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile a numitilor Tamplaru Constantin Adrian si Judele Florin Adrian, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, asociere pentru comiterea de infractiuni, distrugere si port fara drept al cutitului”.

Impotriva a alti cinci membrii din aceeasi banda a fost dispusa interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile. In acest sens cei cinci inculpati cercetati in stare de libertate raman in oras si o data la doua zile ei trebuie sa se prezinte la sediul Politiei.

Vor fi de asemenea verificati la domiciliu si deja sunt dati in consemn la frontiera. Cei cinci sunt cercetati pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, dar si pentru port ilegal de arme albe.

"Cercetarile sunt continuate de lucratorii formatiunilor de investigatii criminale in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestora”, spune subinspectorul Luciana Baltes, purtator de cuvant al IPJ Sibiu.

Recidivisti de cand erau minori

Membrii gruparii de interlopi care a iscat duminica acest scandal sunt cunostinte vechi ale oamenilor legii, unii chiar de cand erau minori. Acestia au fost cercetati, de-a lungul timpului, pentru furturi, trafic de persoane, dar si pentru diverse agresiuni care le-au savarsit.

Ultimul act grav pe care acestia l-au savarsit s-a produs chiar in la sediul Politiei Rutiere din Sibiu, in vara lui 2006. Atunci, unul dintre apropiatii lui Tamplaru a fost condus la sediul politiei Rutiere pentru a i se aplica o contraventie. Atunci doi prieteni din acelasi Clan au spart geamul Politiei si au rupt grilajele pentru a-si salva colegul.

Aproape mort

Barbatul de 31 de ani este pe moarte, starea lui fiind mult mai grava. Medicii sustin ca nu mai exista nici o sansa ca acesta sa isi mai revina. Oricum, la usa salonului pacientului este si acum un politist care il pazeste pentru ca nu cumva membrii celeilalte grupari sa il atace.

Conducerea Spitalului din Sibiu a a depus la Parchet o plangere penala pentru recuperarea pagubelor produse in timpul scandalului de la Sectia de urgenta, si care se ridica la peste 4500 de lei. Acesta nu este singurul incident in care Serviciul de Urgenta este devastat de oameni inarmati. Ultima data s-a intamplat in septembrie 2006 iar autorii au fost trei indivizi inarmati cu sabii si bate. (R. M.)