In acest sens, liderul PSD se declara adeptul votului uninominal, care propune oameni si nu liste, si crede ca toti presedintii de consilii judetene din tara ar trebui saocupe functiile respective numai in urma unui astfel de sistem electoral.

"Sint un mare sustinator al votului uninominal, eu chiar am propus ca presedintii de consilii judetene sa fie astfel alesi. In ceea ce priveste Camera Deputatilor si Senatul trebuie facuta o incercare mixta. Este greu sa formezi un Guvern in care sint alese numai personalitati individuale", a declarat Oprisan.

Acesta este convins ca la alegerile din 2008 ar putea iesi invingator, in ciuda incercarilor de a-l demite facute de cei de la PNL. Indirect, Oprisan crede ca a devenit o marca, iar numele sau a ajuns sa spuna cu ult mai mult oamenilor decit sigla partidului pe care il conduce. Liderul PSD comenteaza ca fiind un "circ" coalitia anti-PSD declansata de PNL.

Referitor la faptul ca la aceasta initiativa a pus umarul un fost membru important al social democratilor, ex- deputatul Catalin Popescu, nou debarcat in tabara liberala, Oprisan catalogheaza ca "ridicol ca dupa ce ai fost 17 ani social democrat de stinga sa faci propuneri de coalitii de circ in interiorul unui partid de dreapta". Mentionam despre Catalin Popescu ca ste de luna trecuta membru in Biroul Politic al PNL Vrancea.

Trecutul sau politic este destul de tumultuos, in mandatul PSD 2000-2004 fiind deputat. Apoi, acesta a ocupat pentru citeva luni functia de consilier I la Ambasada Romaniei in Maroc, fiind retras din functie de ministrul Razvan Ungureanu. Catalin Popescu a fost si consilierul lui Miron Mitrea.

Anul trecut acesta a fost exclus din PSD si concediat si de deputatul Miron Mitrea, fiind banuit tocmai de conspiratie anti-PSD.