Sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova l-ar putea inlocui pe deputatul Ion Preda, decedat duminica dimineata in urma recidivei unui infarct miocardic.

Potrivit listelor de candidati pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2004, urmatoarele persoane aflate pe lista de candidati ai Aliantei PNL-PD sunt Corneliu Popescu, Medeea Andronescu, Gratiela Gavrilescu Medeea Andronescu, Gratiela Gavrilescu, Iulian Teodorescu, Catalin Popescu si Bogdana Titei.Corneliu Popescu, prefectul judetului Prahova s-a declarat inca indecis: “Stiu ca sunt pe

lista. O sa vad ce o sa fac. Ma voi gandi la acest lucru peste cateva zile. Momentan nu am timp sa ma gandesc la asa ceva“. De partea cealalta, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova, Medeea Andronescu, sustinea ieri ca nu i s-a facut nici o propunere in acest sens si ca nici nu se gandeste sa devina parlamentar. „Nu mi s-a propus postul de deputat.

De fapt, nici nu vreau sa ma gandesc, chiar daca mi se va face vreo propunere!”, a declarat Andronescu. Viceprimarul Ploiestiului, Gratiela Gavrilescu spune ca intentioneaza sa-si duca pana la capat mandatul obtinut la locale. „Nici nu ma pot gandi acum la asa ceva. Nici acum si nici mai tarziu. Vreau sa-mi termin mandatul de viceprimar”, a declarat Gavrilescu.

Bogdana Titei, directorul Autoritatii Nationale pentru Tineret nu s-a gandit nici ea la o asemenea posibilitate. „Nu m-am gandit niciun moment la acest aspect, mai ales ca sunt ultima pe lista Partidului Democrat si imi e greu sa cred ca se va ajunge la mine. In orice caz, cred ca cel care va prelua acel loc trebuie sa stie ce are de facut si sa si faca ceva.

Iar in ceea ce ma priveste, sunt absolventa a Facultatii de Stiinte Politice. Deci nu ma sperie ipoteza”, ne-a spus Titei. Nici liderii liberali nu s-au aratat mai decisi. In ce priveste persoana care-l va inlocui pe liberalul Ion Preda in Camera Deputatilor, liderul filialei PD Prahova, deputatul Roberta Anastase a fost extrem de categoric.

Parlamentarul democrat a dat ca sigura prezenta Medeei Andronescu in Parlament. „Listele sunt cele intocmite de liderii Aliantei la parlamentarele din 2004 si ele trebuie respectate.

In cazul in care domnul Corneliu Popescu nu doreste sa renunte la functia de prefect, urmatorul loc de pe lista este al sefei de la ITM, Medeea Andronescu si, din cate stiu eu, nu va refuza functia”, a declarat presedintele PD Prahova. Ar mai fi de amintit un amanunt.

Indiferent ce persoana va fi nominalizata, aceasta va trebui sa fie acceptata de co-presedintii Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, chiar daca aceasta grupare electorala nu mai exista decat teoretic.