Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ieri ca deputatii Cristian Busoi si Horia Toma vor fi succesorii ministrilor Adrian Cioroianu si Ovidiu Silaghi in posturile de europarlamentari liberali.

“Biroul Politic a hotarat ca in cadrul Parlamentului European succesorii lui Adrian Cioroianu si Ovidiu Silaghi, fosti europarlamentari, sa fie deputatii Cristian Busoi si Horia Toma, deputati de Timis, respectiv de Prahova”, a spus Antonescu.

Cei doi parlamentari vor lua locul lui Adrian Cioroianu si Ovidiu Silaghi, deveniti ministru al afacerilor externe si ministru al turismului si IMM-urilor. Mandatul celor 30 de europarlamentari romani expira la sfarsitul anului, cand vor fi organizate si alegeri pentru Parlamentul European, conform Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

“Este un mandat scurt, care poate tine doar pana in toamna, cand se vor face alegeri. Voi pleca catre Bruxelles cel mai probabil in luna mai pentru a-mi indeplini mandatul, iar in ce priveste candidatura mea la europarlamentare vom vedea ce o fi”, a declarat deputatul Horia Toma.