Binecunoscuta firma producatoare de mezeluri SC Aldis SRL din Calarasi risca sa fie amendata de inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului. In urma unui control prin magazinele constantene au fost descoperite mai multe produse ale societatii respective care erau in neregula.

Bunurile au fost retrase de la comercializare, iar societatea comerciala Aldis SRL Calarasi risca acum o amenda consistenta, pentru incalcarea legislatiei din domeniul protectiei consumatorului.

Inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Constanta au efectuat in cursul zilei de ieri, 15 mai, mai multe controale la magazinele alimentare constantene, pentru a vedea daca sunt respectate normele privind protectia consumatorului.

Ca urmare a acestor controale au fost descoperite la comercializare mai multe caserole care contineau carne de vita tocata, in stare refrigerata, ce prezentau acumulari de lichid sangvinolent la baza caserolei. „Lichidul sangvinolent reprezinta acumulari de sange amestecat cu apa.

Acest amestec era depus la baza caserolelor cu produse gasite la comercializare”, a declarat purtatorul de cuvant din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Rodica Mocanu. Producatorul bunurilor gasite cu nereguli este mult mediatizata societate comerciala de mezeluri Aldis SRL Calarasi.

Cantitatea de lichid nu era destul de mare incat sa afecteze foarte mult gramajul produsului, dar era suficient pentru a incalca normele in vigoare din domeniul protectiei consumatorului. Aceeasi problema a fost descoperita si la puii griller, comercializati in pungi, care provin de la societatea comerciala Agrisol Int SRL - abator Boldesti Scaieni, din judetul Prahova.

"In pungile in care erau ambalati puii a fost descoperit acelasi lichid sangvinolent, care se acumulase. Probabil puii nu au fost zvantati bine inainte de ambalare. Exista insa un ordin care interzice acest lucru, si care stipuleaza clar ca puii trebuie sa fie zvantati bine inainte de ambalare”, a mai declarat Rodica Mocanu.

Deficientele depistate la produsele in cauza au fost confirmate si de buletinele de analiza intocmite la cererea inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului.

Amenzi cuprinse intre 2500 si 5000 de lei

Deoarece in acest caz magazinele nu au nici o vina, au fost luate masurile necesare pentru controlarea producatorilor. „Principalul vinovat in aceasta situatie este producatorul. Prin urmare am trimis adrese catre oficiile pentru protectia consumatorului din judetele Calarasi si Prahova, in vederea efectuarii unui control la societatile producatoare.

Produsele descoperite in neregula au fost oprite de la comercializare, dar au fost in cantitati mici, deoarece aceste bunuri se vand foarte repede”, a afirmat purtatorul de cuvant al OJPC. Doar pentru aceste abateri societatile comerciale Aldis SRL Calarasi si Agrisol Int SRL risca o amenda cu valoare cuprinsa intre 2500 si 5000 de lei.

Este insa foarte posibil ca in urma controalelor efectuate de inspectorii oficiilor pentru protectia consumatorului din localitatile pe raza carora isi desfasoara activitatea sa descopere si alte nereguli, caz in care valoarea amenzii va creste considerabil.