Conducerea Universitatii de Vest Timisoara (UVT) va avea o intalnire cu noul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, caruia i se va prezenta proiectul transformarii unitatii militare de pe strada Oituz, aflata in administrarea UVT, intr-un campus studentesc.

Investitia este evaluata la 42 milioane de euro, iar cota de participare a institutiei de invatamant superior ar putea fi de 10 - 15 la suta. „Banii pentru contributia noastra ii avem deja, nu-i o problema. Vom vedea, luni, daca si Ministerul Educatiei agreeaza acest proiect si accepta sa-l finanteze.

Speram sa ne intelegem cu domnul ministru Cristian Adomnitei si sa-l regasim la conducerea invatamantului romanesc si dupa referendum”, a declarat pentru Romania libera rectorul UVT, prof. dr. Ioan Mihai, facand aluzie la faptul ca intrevederea cu ministrul Educatiei va avea loc la doar doua zile dupa referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Unitatea militara de pe strada Oituz, care se intinde pe nu mai putin de 6,5 hectare de teren in zona ultracentrala a orasului, a facut obiectului unui transfer intre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Educatiei si Invatamantului, in anul 2004, dupa care a fost data in administrarea UVT.

Imediat dupa preluarea fostei unitati militare, Senatul Universitatii a hotarat sa investeasca aproape doua milioane de euro in transformarea unei parti a cladirilor militare in sediul Facultatii de Arte.