O casa de patrimoniu din Parcul Etnografic "Romulus Vuia" a fost trasnita aseara, si a luat foc. Doua echipaje ale serviciului de Pompieri s-au deplasat la fata locului pentru a stinge incendiul. Din pacate, acoperisul si o parte din casa care este din lemn a fost mistuita de flacari. Incendiul a izbucnit in jurul orei 21.

Simona Munteanu, directoarea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, a declarat pentru monitorul ca aceasta casa nu mai poate fi refacuta, avind o valoare inestimabila

Un acoperis de bloc a cazut, in jurul orei 20, peste mai multe masini in Manastur. Bucata din tabla a cazut jos, strivind cele sase masini ce erau parcate pe strada Batozei, nr. 39. "Din cauza vintului putenic, in jurul orei 20, acoperisul blocului s-a desprins, o parte din tabla ricosind pe acoperisul blocului de vizavi, iar cealalta a cazut peste masinile parcate in fata.

A fost o opertatiune de durata, deoarece am incercat sa nu provocam alte stricaciuni autoturismelor", a declarat colonelul Daniel Ungur din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu" Cluj.

Pompierii au fost nevoiti sa intervina aseara cu mai multe echipaje din cauza solicitarilor numeroase.

Tot aseara, Serviciul de Ambulanta Cluj a fost solicitat in privinta faptului ca o tinara a fost ranita in Parcul Mare de creanga unui copac ce s-a rupt din cauza vintului puternic. Tinara a fost transportata de urgenta la UPU1, pentru a i se asigura ingrijiri medicale. Si comuna Feleac a fost afectata de furia naturii.

Aici, o casa s-a aprins de la un fulger, iar o parte din membrii familiei, printre care si un copil de noua ani, a ramas blocata in casa, din cauza firelor de inalta tensiune. Pompierii au reusit sa-i scoata din cladire dupa aproximativ o ora. Furtuna a dat peste cap si planurile studentilor de la UrbanFest.

Astfel, au fost anulate concertele de jazz de la Terasa Muzeu si proiectiile in aer liber din Campusul Hasdeu, programate pentru orele serii.

Vom reveni cu amanunte.