Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor au inceput controalele la obiectivele turistice din Sibiu. Considerata cea mai mare atractie din Sibiu, statiunea Ocna Sibiului a fost luata prima la puricat.

Inspectorii OPC s-au aratat multumiti in proportie de 70 la suta de modernizarile si reamenajarile care s-au facut fata de anul trecut la Ocna. Toalete ecologice, cabine pentru dezbracat si rampe moderne de acces in lacuri. Toate nou achizitionate. De asta vor avea parte turistii care vor veni la statiunea Ocna Sibiului.

Potrivit primarului Ioan Baltes, in perioada urmatoare vor fi achizitionate inca 10 toalete ecologice care vor fi amplasate in jurul lacurilor. Mai mult, turistii nu vor mai fi nevoiti sa-si schimbe costumul de baie in tufisuri, ci in cabine special amenajate pe marginea lacurilor. „In prezent, am montat patur toalete ecologice si citeva cabine pentru dezbracare.

Am schimbat si rampele vechi care asigurau turistilor accesul in lacuri. In circa o saptamina, vom termina de amenajat si grupurile sanitare pentru a asigura confortul celor care vin Ocna Sibiului", promite edilul-sef.

Bilete mai scumpe

Sibienii care au incercat ieri statiunea s-au declarat bucurosi de imbunatatiri. Gata cu mersul in tufisuri. Insa modernizarile se vor resimti si la buzunar. Astfel, cind vremea va fi frumoasa citeva zile la rind si se va declara deschis sezonul estival, pretul unui bilet pentru adulti va fi de 8 lei, iar pentru copii, de 4 lei.

"Am muncit foarte mult sa curatam padurea, am montat scari noi pentru accesul in lacuri si am curatat apa. Apa naturala este dificila, deoarece cad mereu frunze, iar polenul trece prin plase. Uneori are un aspect murdar, dar noi o curatam", se justifica Ioan Baltes, primarul de la Ocna.

Fonduri Phare

Primaria din Ocna a trimis deja documentatia pentru a primi fonduri Phare, ca sa reamenajeze „litoralul Ardealului". Daca proiectul va fi aprobat, primaria va primi 4 milioane de euro. „Asteptam acesti bani, iar in 3 ani aceasta statiunea va fi la standarde europene. Este un loc foarte frumos, mai ales ca oamenii se pot relaxa, dar se si pot trata de diferite afectiuni.

Asteptam acesti bani, de aceea nu vrem sa investim foarte mult. Trebuie sa profitam de acest loc minunat si sa atragem cit mai multi turisti", mai spune primarul Baltes.

Inspectori multumiti

Seful OPC Sibiu, Ilie Mitea, s-a aratat multumit de cum au decurs lucrarile de modernizare. „Este o schimbare in bine fata de anul trecut. Ma declar multumit in proportie de 70 la suta. Acest control a fost anuntat, dar vom mai face si altele pentru a ne asigura ca primaria se tine de cuvint si va remedia deficientele. Lacurile sint naturale si sint greu de intretinut.

Este polen in apa, dar este firesc. Mai sint unele lucruri de pus la punct, dar important este ca-si dau interesul", a apreciat Mitea.

Punct de prim ajutor

Cei care vor veni in acest an la statiunea Ocna Sibiului vor avea parte si de consultul unui medic. Acesta va avea cabinetul amplasat in mijlocul oamenilor si va fi ajutat de asistenti medicali. Toti vor face munca voluntara. Cit despre angajarea unui salvamar, aceasta nu este necesara, spun autoritatile.

"Am gasit sprijinul unui medic, iar noi ii vom pune la dipozitie incaperea pe care o poate folosi si in interes personal. Nu avem nevoie de salvamar, deoarece nu am avut cazuri de inec", a motivat primarul.