Zilele trecute, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea, etichetarea prezentarea si publicitatea suplimentelor alimentare.

Au fost verificati 12 operatori economici din judet fiind depistate nereguli pentru care s-au aplicat amenzi in valoare de 24.000 de lei. Astfel, la suplimentele alimentare produse de S.C. Redis Co Buftea nu se specifica pe ambalaj numarul de lot.

La suplimentul alimentar pentru sportivi Whey MRP, importator Carmimpex SRL Bucuresti, suplimentul alimentar XXL Pro, importator SC Cartel Trading SRL lipseau informatiile cu privire la adresa importatorului, denumirea si adresa producatorului, nu erau mentionate contraindicatiile.

„La o serie de produse controlate se atribuie proprietati de prevenire, tratare sau vindecare a uneia sau mai multor boli, care nu pot fi confirmate. Produsul Spasmo-stop produs de Laboratoarele Medica Otopeni face mentiunea ca se recomanda in tetanie calcipriva si spasmofilie”, ne-a declarat Corneliu Buzu, inspector sef OJPC Prahova.

Inspectorii OJPC au dispus oprirea temporara de la comercializare a cantitatii de 315,49 kilograme de suplimente alimentare care aveau deficiente