Compania Dunca Expeditii investeste peste 30 de milioane de euro intr-un centru logistic aflat la marginea Timisoarei. Constructia centrului a fost decisa de conducerea firmei in acord cu legislatia europeana care nu permite intrarea vehiculelor de mare tonaj in orase.

Actionarul majoritar al companiei, Romeo Dunca, a achizitionat 17,7 hectare de teren la circa sapte kilometri de Timisoara, spre Lipova, pe care va construi imensul centru logistic. Depozitele, parcarile, platformele betonate, statiile de alimentare cu carburanti, service-urile si spatiile administrative, la care se adauga si valoarea terenului, sunt estimate la peste 30 de milioane de euro.

Compania Dunca Expeditii, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata transportului de marfa, si-a planificat pentru acest an un profit de doua milioane de euro, la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro. "Dorim sa ne majoram si in acest an profitul.

Desi anul trecut am avut un profit de trei milioane de euro, acesta nu a fost obtinut exclusiv din activitatea de baza, ci a fost obtinut si prin vanzarea unui activ imobiliar", a spus Romeo Dan Dunca, directorul si actionarul majoritar al companiei. Anul trecut, Dunca Expeditii a avut o cifra de afaceri neta de 77,04 milioane lei.

Dunca Expeditii a cumparat anul trecut 70 de camioane Iveco, in valoare de circa sapte milioane de euro, parcul auto numarand, in prezent, 620 de vehicule. "Se va continua achizitionarea de vehicule pana la nivelul la care piata o va cere. De asemenea, vom deschide si alte puncte de lucru in tara", a mai precizat Dunca.