Statutul de companie privata al societatii de gospodarire comunala Adjud, URBIS SA pare sa se fi incheiat. Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, detinatorul a 78% din capitalul firmei, a decis sa vanda pachetul de actiuni consiliului local Adjud.

Dupa un an de privatizare URBIS S.A. va reveni in administratia Consiliului Local Adjud. Actionarul majoritar, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a acceptat sa vinda actiunile catre autoritatea locala.

La capatul uneia din cele mai nastrusnice afaceri, Consiliul Local urmeaza sa plateasca omului de afaceri Umbrarescu actiunile si sa preia din nou pachetul majoritar.

Initial Spedition UMB, firma lui Umbrarescu a anuntat ca va prelua si datoriile de 8 miliarde lei vechi ale firmei. Totusi de la momentul preluarii afaceristul bacauan nu numai ca n-a investit nici un ban dar nu a achitat nici una din datoriile URBIS.

In urmatoarea sedinta a Consiliului Local, directorul intermar, Dan Simionescu, va prezenta planul de redresare al societatii. Printre masurile care trebuiesc luate urgent se numara achitarea datoriilor catre Electrica.