Prefectura Neamt a luat decizia sa elaboreze impreuna cu o serie de institutii publice deconcentrate, primul ghid privind promovarea si autorizarea lucrarilor de constructii.

Ghidul isi propune sa prezinte, intr-un limbaj pe intelesul cetateanului, responsabilitatile ce revin autoritatilor locale in domeniul urbanismului dar si procedurile ce trebuie urmati pentru obtinerea autorizarii lucrarilor de constructii.

Documentul va fi elaborat de catre o comisie din care fac parte reprezentanti ai Inspectoratului Judetean in Constructii, ai Agentiei de Protectie a Mediului, ai Autoritatii de Sanatate Publica, si ai celorlalte institutii deconcentrate.

“Acest ghid se doreste a fi un instrument pus la dispozitia autoritatilor locale, cu scopul aplicarii usoare a legislatiei in domeniu, dar si menit sa apere interesele cetateanului, iar nu constringerea acestuia.

Procedura de autorizare trebuie sa fie un proces legal, normal, care sa se desfasoare intr-un interval de timp acceptabil atit pentru autoritati, cit si pentru cetatean“, a afirmat prefectul judetului Neamt, Toader Mocanu.