Presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, i se cere sanctionarea ministrului Economiei, Varujan Vosganian. Printr-un document semnat de intreaga conducere a Biroului Permanent Judetean, sibienii cer pedepsirea ministrului, pentru ca a adus „grave prejudicii de imagine filialei Sibiu”, dupa cum se arata in document.

Actul a ajuns in presa, dupa ce zvonuri din cadrul partidului spuneau ca liderul liberalilor sibieni, Eugen Mitea, ar fi cerut chiar demisia ministrului. Pentru a fi mai convingatori, sursele au adus proba: copie dupa hartia prin care sibienii cer sanctionarea ministrului. Aceste probe sustin un lucru ce deja este cunoscut: in cadrul organizatiei sibiene a inceput lupta pentru putere.

Scrisoarea prin care i se cere presedintelui Tariceanu sanctionarea lui Vosganian a ajuns la ziaristi, dupa ce presedintele interimar Eugen Mitea a negat ca ar fi cerut demisia ministrului. „Nu am cerut asa ceva. M-am saturat. Deja obosesc cand aud aceste comentarii si interpretari. Nu i-am cerut demisia lui Vosganian, nici nu as fi avut cum, pentru ca o demisie se da, nu se cere.

Am discutat doar de posibila iesire de la guvernare, iar noi sibienii am votat impotriva. Pentru iesirea de la guvernare nu au votat decat bucurestenii”, a explicat Eugen Mitea, ce s-a discutat in cadrul Delegatiei Permanente a partidului de la inceputul saptamanii trecute. In cele din urma, adevarul a iesit la lumina. Nu i s-a cerut demisia, ci doar sanctionarea, conform statutului PNL.

Povestea Transgaz

Pozitia de director al Transgaz a fost dorita de Eugen Mitea, insa in cele din urma, in functie a fost numit medieseanul Ioan Rusu. Acesta a fost directorul Clubului Sportiv Gaz Metan Medias pana in ianuarie 2004, cand a fost inlocuit in functie de un fost direcotr al Romgaz, Corin Emil Cindrea.

In ultimii ani, Ioan Rusu a indeplinit functia de director al Directiei Tehnica de Dezvoltare Transgaz. In urma acestei numiri realizate de ministrul Varujan Vosganian, liberalii sibieni s-au considerat nedreptatiti si mai mult decat atat, au protestat prin aceasta scrisoare.

Varujan despre Mitea

La sfarsitul lunii ianuarie, ministrul Vosganian s-a aflat la Medias, intr-o vizita de lucru. Atunci a promis ca va sprijini mai mult filiala Sibiu a PNL. Intr-un interviu acordat in exclusivitate ZIARULUI de Sibiu, Varujan Vosganian afirma atunci ca a discutat cu ministrul Finantelor, Traian Remes, pentru a sprijini mai mult judetul.

Nu era tocmai multumit insa de felul in care liberalii locali ies cu mesaje catre electorat. „Chiar azi am avut o intalnire cu liderii PNL locali, iar ei au cerut sprijin de la Bucuresti deoarece in momentul de fata nu au parlamentari si nu au conducatori de institutii, au mai putine parghii. Eu am vorbit deja cu domnul Remes, la Bucuresti, pentru a da mai multa sustinere filialei.

Aceasta sustinere trebuie sa vina si pentru a arata ce s-a facut si pentru a face. De exemplu, ceea ce s-a facut cu aeroportul, ceea ce s-a facut impresionant din partea Guvernului in municipiul Sibiu sunt lucruri mai putin cunoscute. Si asta, probabil, pentru ca nu avem voci de impact”, a spus la Medias, in 22 ianuarie, Varujan Vosganian.

Maine vine raspunsul

„Inca nu am primit un raspuns la scrisoarea adresata de noi. Probabil ca acesta va veni la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent al partidului, de marti. Stiu ca la noi au fost discutii legate de numirea de la Transgaz, eu nu am participat la sedinta, dar stiu de scrisoare.

Si eu sunt putin deranjat ca noi am fost sanctionati putin cam aspru, tinand cont ca si alte filiale au avut rezultate proaste la referendum. Conform Statului PNL, daca motivul va fi considerat intemeiat, Varujan Vosganian va primi o mustrare scrisa. Nu poate fi suspendat din partid, pentru ca nu a avut un discurs impotriva partidului.

Este o sanctionare mai mult simbolica”, spune secretarul general al Tineretului Liberal si membru in Biroul Politic Judetean, Razvan Pop.

Textul scrisorii

Catre Presedintele Partidului National Liberal

D-nul Calin Popescu Tariceanu

In atentia domnului Secretar General - Dan Motreanu

Filiala Teritoriala Sibiu a aflat cu surprindere despre decizia ministrului economiei si finantelor, d-l Varujan Vosganian care nu a respectat decizia Biroului Central de sustinere in functia de direcotor general la SC Transgaz SA Medias a d-nului Eugen Mitea.

Consideram ca prin decizia sa, d-nul ministru Varujan Vosganian a incalcat statutul PNL, incalcand totdata disciplina de partid, motiv pentru care cerem Biroului Politic Central sanctionarea d-lui ministru conform statutului.

Atitudinea d-lui ministru aduce grave prejudicii de imagine filialei PNL Sibiu, PNL la nivel regional si national, cat si presedintelui interimar d-nului Eugen Mitea

Semnatari,

BPJ Sibiu