„Magazinul caminului tau“

Cumparaturile online ii ating tot mai mult pe studentii clujeni

Site-ul http://winkel.c7obs.net a aparut in prima saptamina a lunii noiembrie 2006. Lansarea acestuia pe domeniul Winkel a inceput prin campania „Esti student, Winkel si Ursus te premiaza“, Ursus fiind sponsor principal al initiativei. Scopul campaniei era promovarea site-ului in caminele din Observator.

Conceptul prezinta ofertele de vinzare/cumparare a mai multor produse, deocamdata fiind prezente doar cele de interes studentesc, prin vinzarea de produse noi sau second-hand, printre care componente de calculatoare, haine, telefoane si electrocasnice. Proiectul este prezentat ca un nou spatiu comercial, unul intre cel legal si cel ilegal.

„Daca am nevoie de un telefon la un pret pentru orice buzunar, nu mai e nevoie sa apelez la bisnitari sau la prieteni din strainatate“, spune Cristi Sandru, student la Universitatea „Babes-Bolyai“.

Andrei Barabas, din Caminul VII al Campusului Universitar din Observator, este cel care a dat viata site-ului. Acesta este de parere ca „exista posibilitatea extinderii pe intreg spatiul clujean, dar momentan tintim acapararea si consolidarea pozitiei pe piata studenteasca“.

Afacere in extindere

Andrei spera ca in viitorul apropiat sa obtina mai multe sponsorizari si acreditari pentru a aduce afacerea in beneficiul tuturor clujenilor utilizatori de Internet, nu doar a studentilor. „Urmatorul pas este extinderea conceptului in caminele din Marasti si Hasdeu“, sustine Andrei Barabas.

Au fost puse deja bazele unui site asemanator pentru caminele din Marasti, proiectul fiind in faza de finalizare, iar prin crearea acestuia se poate observa „dorinta de extindere“. Conceptul incepe sa ia amploare, deja fiind date anunturi prin intermediul carora se cauta programatori

Premii pentru utilizatori

Ideea site-ului nu a fost una originala, pe piata fiind prezente numeroase site-uri asemanatoare. Proiectul a ajuns, insa, sa aiba succes cu ajutorul interesului studentesc si al sponsorizarii celor de la Ursus. Datorita acestei sponsorizari, site-ul gazduieste concursuri prin care participantii pot cistiga numeroase premii, printre care se numara citeva lazi de bere, dar si bani.

Totul se desfasoara online, concurentii inscriindu-se in concurs prin intermediul unui formular postat pe site, pe care acestia il completeaza cu datele personale.