Mai multe banci au anuntat ca-si vor deschide reprezentante la Botosani, iar cele prezente deja pe piata locala au anuntat dezvoltari de proportii. Si asta in conditiile in care valoarea PIB-ului in judet este printre cele mai scazute din tara.

Bancherii pregatesc ample dezvoltari ale retelelor si in mediul rural BRD a anuntat ca pana la jumatatea anului viitor va dubla numarul reprezentantelor si filialelor ajungand astfel pana la 13 unitati, adica o crestere de peste 100% a numarului agentiilor.

„Urmeaza ca, pana la sfarsitul anului sau cel tarziu in prima parte a anului viitor, sa se deschida inca 5-6 unitati in celelalte localitati mari din judet si aici ma refer la Darabani, Trusesti si Saveni”, a afirmat Dan Alupoaie, directorul BRD Botosani.

Intentia Bancilor de a se dezvoltarea in Botosani poate parea paradoxala daca se tine cont de faptul ca potrivit datelor statistice PIB-ul pe cap de locuitor este de 2.189 de euro, la jumatate fata de cel inregistrat la nivel national si de peste patru ori mai mic decat cel din Bucuresti.