Fabrica de dulciuri Feleacul din Cluj-Napoca va fi mutata in comuna clujeana Jucu, acolo unde va fi realizat si complexul Nokia Village. Relocarea fabricii, care apartine fratilor Octavian si Calin Buzoianu, va costa trei milioane de euro.

Fabrica de dulciuri produce, in principal, cereale expandate, caramele, drajeuri, bomboane si halva. Terenul fabricii Feleacul de pe strada Henri Barbusse din cartierul Marasti ar urma sa fie folosit pentru un proiect imobiliar numit Rezident Park.

Fratii Calin si Octavian Buzoianu vor sa vanda terenul si proiectul unui dezvoltator imobiliar, pentru o suma cuprinsa intre opt si 10 milioane de euro. Un alt fost sediu al fabricii de bomboane a devenit cladirea singurului hotel de cinci stele din Cluj, Opera Plaza.

Fabrica Feleacul a fost privatizata prin intermediul unei firme a lui Omar Hayssam. Firma a intrat in faliment si a fost rascumparata de la creditori de fratii Buzoianu.

La Jucu, acolo se va inalta noua fabrica, se preconizeaza investitii in infrastructura de cca. 28.227.340 de euro, banii provenind atat din fondurile Consiliului Judetean, cat si de la buget. Aceste finantari devin posibile intrucat in zona se va construi Nokia Village si Parcul Industrial Tetarom III.

Ca atare, intrucat zona va fi viabilizata pe bani publici, intelegand aici drumuri de acces, canalizare, alimentare cu apa, statie de epurare, gaze, curent, investitia devine deosebit de profitabila. Mai mult, toate investitiile se vor derula in cca. 12 luni.