26 de politisti sibieni isi muta birourile pe strada Avram Iancu, acolo unde, miine, va fi inaugurata o sectie de politie, menita sa deserveasca tot centrul istoric. Pentru ca si turistii sa profite de ajutorul politistilor, acestia au fost selectati astfel incit sa cunoasca minim o limba de circulatie internationala. La sectie va functiona si un punct de monitorizare video a centrului.

Cea de-a doua sectie de politie a municipiului Sibiu va fi inaugurata, miine, in centrul istoric al orasului. Noua formatiune isi va avea sediul pe strada Avram Iancu nr. 5, si va deservi zona cuprinsa intre Hotelul Bulevard, Bulevardul Corneliu Coposu, strada Constitutiei si Piata Mica.

Noua sectie va avea portile deschise in permanenta pentru sibieni si pentru turisti, si va indeplini si rolul de punct de informare a turistilor Capitalei Culturale. „Atunci cind sibieni din aceasta zona centrala sau turistii au vreo problema, sau vreo reclamatie de facut, pot apela cu incredere la agentii noii sectii.

Acestia ii vor consilia si in vor indruma spre serviciul, biroul sau institutia care le poate rezolva problema", a dat asigurari subcomisarul Lucian Muntean, seful IPJ Sibiu

Politisti poligloti

In noua sectie vor lucra 26 de agenti de politie, sub comanda subinspectorului Daniel Benchea. „Criteriul principal dupa care au fost selectati agentii care vor lucra in aceasta sectie a fost acela sa cunoasca cel putin o limba straina de circulatie internationala, in special engleza si germana", a precizat Muntean.

De asemenea, formatiunea va fi deservita de doua autoturisme marca Logan, inscriptionate, care vor patrula 24 de ore din 24 pe cele doua inele ale centrului istoric, dar si de zece motoscutere, care se pot dovedi utile in traficul aglomerat.

Spre deosebire de o sectie obisnuita de politie, Sectia pentru Centrul Istoric are o suprafata mai mica, de doar 50 de metri patrati, si nu va avea birouri si departamente, ci doar un dispecerat pentru efectivele de ordine publica, care se vor afla in permanenta in patrulare, in zona istorica a orasului.

In plus, noua sectie va fi si unul dintre cele trei puncte de monitorizare pentru 17 camere video care urmeaza a fi amplasate in centrul istoric la sfirsitul lunii viitoare. Celelalte doua puncte de monitorizare sint la sediul IPJ si la sediul Primariei.

Inaugurare cu fast

Inaugurarea oficiala a Sectiei pentru Centrul Istoric va avea loc miine, la ora 11. La eveniment au fost invitati chestorul principal de politie Valentin Fatuloiu, seful IGPR, reprezentanti ai ministerului de resort, primarul Klaus Johannis si prefectul Ion Ariton. Pe 1 iunie, sectia va fi data in folosinta.

Iar pina simbata, politistii care isi vor desfasura activitatea in noua sectie vor fi instruiti, la seminarul cu tema „Politistii sibieni in slujba cetatenilor intr-o Capitala Culturala Europeana", organizat de IPJ Sibiu si sustinut de sase ofiteri de politie germani din landul german Baden - Wurttemberg. Politistii sibieni nu sint insa la primul seminar de acest gen.

Expertii germani au mai sustinut doua astfel de manifestari, aceasta colaborare urmind a continuata si in perioada urmatoare.